Abiteboul over alternatief Alonso: 'Dat was eigenlijk geen optie' Formule 1

Abiteboul over alternatief Alonso: 'Dat was eigenlijk geen optie'

Door Marnik Kok 09 juli 2020 | 16:18


Cyril Abiteboul geeft in een interview met Motorsport toe dat bepaalde alternatieven naast het tekenen van Fernando Alonso niet mogelijk was. Renault had een aantal andere opties lopen, waaronder naar verluidt Nico Hülkenberg of een coureur van de Renault-academie.

Toch was het nemen van een coureur uit de academie niet te doen. 'We blijven erg gehecht aan de Renault-academie en vooral Guanyu Zhou en Christian Lundgaard in de Formule 2. Maar mogelijk moesten we wachten tot tot half december om te kijken of ze een superlicentie hebben voor 2021. Eerlijk gezegd was dat eigenlijk geen optie', verklaart Abiteboul.

Alonso en Renault praten al jaren

De teambaas verklapt ook dat de Franse renstal sinds 2016 met Alonso praat over een eventuele comeback naar het team. De brug tussen de Spaanse coureur en Renault is nooit echt weg geweest: 'Hij was al geïnteresseerd toen we terugkeerden in 2016.'

'Natuurlijk was hij op dat moment op zijn eigen pad', vertelt de Fransman, die af en toe Alonso op de hoogte hield van een optie bij Renault. 'Hij is altijd sterk geweest in het waarnemen van zaken. Ik heb hem ook enkele aanwijzingen gegeven over waar wij als team willen staan in de laatste paar jaar.' (Foto: McLaren F1 Media)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws