Ferrari-gate slaat door naar klantenteams: 'Zijn langzamer dan vorig jaar' Formule 1

Ferrari-gate slaat door naar klantenteams: 'Zijn langzamer dan vorig jaar'

Door Marnik Kok 09 juli 2020 | 16:38


De coureurs van Haas en Alfa Romeo, die ook met een Ferrari-krachtbron rijden, zijn kritisch over de prestaties hiervan. Ze merken volgens Motorsport Magazine een duidelijk verschil met vorig jaar: op de lange rechte stukken zijn ze een stuk minder snel. Het voorval lijkt te bevestigen dat Ferrari niet eerlijk is geweest in het verleden.

In de vergelijkingen van de Oostenrijkse kwalificcatie 2019 en 2020 is een opmerkelijk verschil te zien. Naast een lichte verslechtering van Red Bull zijn er drie teams die, wel heel opvallend, ineens heel slecht presteren: Ferrari, Haas en Alfa Romeo. Alle teams met een Ferrari-krachtbron.

Bovengenoemde teams verloren op de Red Bull Ring tussen de halve en hele seconde op één rondje in de kwalificatie. Haas-coureur Kevin Magnussen geeft toe: 'We zijn langzamer op de rechte stukken dan vorig jaar. Waarom? Dat weten we niet precies..'

Ook Alfa Romeo merkt verschil

Ook Kimi Räikkönen merkt een significant verschil met vorig jaar: de coureur van Alfa Romeo was bijna een seconde langzamer dan de kwalificatie van 2019. 'Ik denk niet dat het alleen daaraan gerelateerd is', verklaart de Fin, doelende op de Ferrari-motor. 'Maar het maakt er waarschijnlijk wel deel van uit.'

De coureurs lijken niet hardop uit te durven spreken dat Ferrari een erg slecht pakket heeft geleverd in 2020, maar gekeken naar de data kan niemand er eigenlijk nog omheen. Het lijkt steeds meer bevestiging op het eventuele valsspelen van de Italianen.

Ferrari-gate: nog steeds onduidelijkheid FIA en Ferrari

Aan het einde van vorig jaar werd tussen Ferrari en de FIA een deal gesloten: het vermoeden was er dat de Scuderia vals heeft gespeeld met hun krachtbron. Door sensoren op een bepaalde manier te plaatsen, konden zij het aflezen van de brandstofstroming verstoren, waardoor er mogelijk meer brandstof tegelijkertijd gebruikt kon worden.

Concurrenten zijn nog steeds ontevreden over het handelen van de FIA. Er is namelijk nooit toegegeven dat Ferrari vals heeft gespeeld: de uitslag van het rapport wordt geheim gehouden. Het verschil in prestaties tussen 2019 en 2020 lijkt echter alleen maar te bevestigen dat het team van Mattia Binotto niet helemaal eerlijk is geweest.

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws