Mercedes en Ferrari krijgen corona-waarschuwing Formule 1

Mercedes en Ferrari krijgen corona-waarschuwing

Door Merijn Kramer 09 juli 2020 | 18:56


Het team van Mercedes en de renstal van Ferrari krijgen een waarschuwing van de FIA omtrent het overtreden van de corona-protocollen. Valterri Bottas en Charles Leclerc hebben het circuit tussen de races door verlaten, wat in strijd was met de maatregelen die gelden. 

De FIA heeft strikte sociale bubbels opgelegd voor al het personeel, om zo te voorkomen dat personeel besmet raakt met het coronavirus. Na de vorige race zouden zowel Bottas als Leclerc zijn weggevlogen naar Monaco, om daar tot rust te komen of om vrienden te bezoeken. Dat is echter niet de bedoeling.

Van de coureurs wordt namelijk verwacht dat zij tussen de races in Oostenrijk in hun zogenoemde sociale bubbel blijven op het circuit. Zij mogen slechts omgaan met een aantal engineers en bijbehorend personeel. Bottas trekt zich hier echter weinig van aan: 'Het maakt geen verschil of ik in de sociale bubbel hier zit, of thuis in Monaco. Ik wilde even drie dagen thuis spenderen om op te laden'. 

Tweede waarschuwing voor Ferrari

Eerder kreeg Ferrari ook al een waarschuwing. Sebastian Vettel sprak namelijk op het circuit met Christian Horner en Helmut Marko. Daarmee trad Vettel ook al buiten de bubbel waar hij zich in mag bevinden. (Bron: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws