Hamilton: 'De Formule 1 kan leren van andere sporten' Formule 1

Hamilton: 'De Formule 1 kan leren van andere sporten'

Door Merijn Kramer 09 juli 2020 | 19:49


Lewis Hamilton laat zich de afgelopen weken veelvuldig uit over de Black Lives Matter-protesten. Hij is van mening dat de Formule 1 kan leren van het voetbal en andere sporten, die een actieve rol nemen in het bestrijden van racisme. 

Hamilton is van mening dat andere sporten beter een verenigd front presenteren tegen racisme. Hij kijk daarbij met name naar voetbal: 'Ik ben zo onder de indruk van hoe de FIFA racisme aanpakt. Daarnaast zie ik ook goede dingen bij bijvoorbeeld NASCAR, zij nemen de verantwoordelijkheid.'

Het afgelopen weekend knielde het gros van de coureurs tegen racisme. Hamilton heeft zich voorafgaand aan de actie veelvuldig al uitgelaten over dat er unanimiteit nodig is bij dit soort acties. Toch waren er een aantal coureurs die niet knielden. Dat neemt hij hen overigens niet kwalijk.

Hamilton neemt het niemand kwalijk

'Ik neem het de andere jongens niet kwalijk dat zij niet knielden. Maar we moeten wel een voorbeeld nemen aan andere sporten. In de Premier League knielt bijvoorbeeld iedere speler voorafgaand aan een wedstrijd', vertelt Hamilton aan Sky Sports.

Hamilton is wel van mening dat er met de actie van afgelopen weekend een goede eerste stap is gezet. Maar wil wel dat de dialoog gevoerd blijft worden. (Bron: Mercedes AMG F1)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

peter_heijnen
9 Jul 2020 om 23:39

Zeker kan de F1 leren van andere sporten. Kijk bijv eens naar de Premier League, daar knielen ze niet meer voor de gewelddadige marxistische terroristen van BLM.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws