Mercedes houdt last van versnellingsbak: 'We moeten voorzichtig zijn' Formule 1

Mercedes houdt last van versnellingsbak: 'We moeten voorzichtig zijn'

Door Merijn Kramer 09 juli 2020 | 20:16


Valtteri Bottas laat weten dat zowel hij als Lewis Hamilton het voorzichtig aan zullen moeten doen in de komende Grand Prix. De versnellingsbakproblemen van het afgelopen weekend spelen de parten bij het Duitse team en houden waarschijnlijk nog wel even aan. 

Mercedes heeft wel nieuwe onderdelen laten afleveren in Oostenrijk, voorafgaand aan de volgende race. Toch is het lang niet zeker dat de problemen daarmee zijn opgelost. Het probleem lijkt namelijk niet gemakkelijk opgelost. 'We moeten absoluut voorzichtig zijn. We willen de punten maximaliseren, daarvoor moeten we wel finishen', laat de Fin aan Autosport.com weten.

Toch is de Fin hoopvol. Hij hoopt namelijk dat het team het heeft opgelost. 'We hebben het probleem wel gelokaliseerd. Maar we hebben natuurlijk onze beperkingen als het gaat om het vervangen van onze versnellingsbak. Daar moeten we rekening mee houden.'

Problemen monitoren in vrije trainingen

Het team heeft om de problematiek te monitoren ook verschillende sensoren geplaatst die de vibraties meten. Trillingen nabij de versnellingsbak zorgen er namelijk voor dat er problemen ontstonden voor alle Mercedes-aangedreven teams. 'We zijn na vrijdag wat er gaat gebeuren. Het zou kunnen dat we anders moeten gaan rijden', sluit Bottas af. (Bron: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws