Steiner: 'Oplossing van remproblemen gaat ten kosten van aero' Formule 1

Steiner: 'Oplossing van remproblemen gaat ten kosten van aero'

Door Merijn Kramer 09 juli 2020 | 20:38


Het Amerikaanse F1-team Haas kan spreken van een rampzalig weekend. Zowel Kevin Magnussen als Romain Grosjean gingen er met remproblemen vanaf. Komend weekend wil het team gaan werken aan de oplossing, al zal dat ten koste gaan van de aerodynamica. 

Haas-teambaas Günther Steiner vertelt aan Motorsport-total.com dat het voor het komende weekend een aantal updates heeft meegenomen om de bolide beter af te koelen. 'We gaan door deze updates wel de aerodynamica verliezen. We hadden aan het begin van het seizoen wat meer risico genomen, maar dat betalen we helaas terug', vertelt hij. 

De hitte speelde parten voor het team. 'Het werd erg heet op het circuit, wat wij misschien hebben onderschat. Of liever, we hebben ons koelsysteem overschat.' Daarom komt het team met extra koeling in het komende weekend. De noodoplossing gaat dus wel ten koste van downforce. 

Haas verwacht een beter weekend

Vorig seizoen wist het team slechts 29 punten binnen te harken. Maar Steiner denkt dat ondanks de huidige problemen, het een beter seizoen zal worden voor de Amerikanse renstal.  'We zagen genoeg positieve signalen. Magnussen kon het afgelopen weekend goed aanhaken bij andere teams. Dat is absoluut een verbetering ten opzichte van vorig jaar. (Bron: Haas F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws