Update III | Norris reageert: 'Dit was mijn fout' Formule 1

Update III | Norris reageert: 'Dit was mijn fout'

Door Marnik Kok 10 juli 2020 | 16:56


Lando Norris moet zich melden bij de stewards op de Red Bull Ring omdat hij mogelijk de regels heeft overtreden tijdens de eerste vrije training. Mogelijk heeft de McLaren-coureur Pierre Gasly ingehaald onder een gele vlag.

De stewards moeten nu bepalen of Norris een straf verdient hiervoor. Mocht hij vervolgd worden voor het voorval, betekent dit een mogelijke gridstraf. Waar McLaren vorige week nog een podium pakte met Norris, zitten ze nu dus in de gevarenzone.

McLaren niet ijzersterk tijdens VT1 Oostenrijk

Norris en teamgenoot Carlos Sainz zetten nog geen supersnelle tijden neer tijdens de eerste vrije training: Sainz klokte de zevende plaats, Norris moest genoeg nemen met de veertiende. Beide wagens van Mercedes, Red Bull en Racing Point eindigden voor de Spaanse McLaren-coureur.

Later op de dag wordt de uitslag van de stewards verwacht. Om 15.00 uur is het tijd voor de tweede vrije training, die naar verluidt ook wel eens kan gaan dienen als kwalificatie: mocht er morgen niet geracet kunnen worden in Spielberg bepaalt VT2 de startopstelling. (Foto: McLaren F1 Media)

Update 14.25u (10/07) | Gridstraf van drie plaatsen voor Norris

Lando Norris heeft zojuist een gridstraf van drie plaatsen gekregen voor het inhalen onder een gele vlag. Hiernaast krijgt de McLaren-coureur twee strafpunten op zijn licensie. De uitslag van de stewards is een tegenslag voor de Britse renstal, die afgelopen weekend nog een podium pakte en momenteel op de tweede plaats ligt in het constructeurskampioenschap.

Update II 16.20u (10/07) | Brown reageert op gridstraf Norris: 'Dit soort dingen gebeuren'

Zak Brown heeft gereageerd op de gridstraf van Lando Norris. Het lijkt alsof de Brit in de ogen van de McLaren-teambaas weinig fout kan doen na zijn podiumplaats in de seizoensopener vorig weekend.

'Het is nooit goed om de kwalificatie te beginnen met een gridstraf', zo opent de Amerikaan. 'Maar dit soort dingen gebeuren. We moeten die drie posities in de race maar goed zien te maken.'

'Het is gebeurd dus geen reden om daarover in te zitten of iets anders te beargumenteren. Het was een fout maar als dat de grootste fout is die je maakt gedurende het seizoen, dan zit het wel goed', meldt Brown.

Update III 17.00u (10/07) | Norris reageert: 'Dit was mijn fout'

Lando Norris heeft van zich laten horen nadat hij een gridstraf van drie seconden om de oren gekregen heeft. De Brit baalt van zijn 'domme' actie tijdens de eerste training op de Red Bull Ring.

'Dit was mijn fout. Ik heb ze ingehaald en ben daarna van mijn gas gegaan. Dit gebeurt me niet nog eens', benadrukte de McLaren-rijder volgens Motorsport-Total

Over de rest van de dag was Norris nuchter: 'Het ging prima. Soms had ik wat moeite in de auto - niets fysieks. Ik kon niet een enorme hoeveelheid ronden rijden omdat ik fit moet zijn voor morgen. Zondag wordt het een ander verhaal.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws