Zandvoort hoopt GP in 2021 met fans te houden: 'Niemand weet het' Formule 1

Zandvoort hoopt GP in 2021 met fans te houden: 'Niemand weet het'

Door Gino Haverkamp 10 juli 2020 | 16:40


Puur op organisatorisch vlak had Circuit Zandvoort dit jaar de Dutch GP kunnen organiseren. De organisatie besloot echter anders en wil de terugkeer van de GP liever met aanwezige fans vieren.

'Absoluut, was geen enkel probleem geweest', antwoord circuitdirecteur Robert van Overdijk op de vraag van de BNR Autoshow of Zandvoort in de huidige staat de Formule 1 kon verwelkomen. 'Natuurlijk hebben we de morele plicht om daarover na te denken.' Uiteindelijk werd besloten uit te wijken naar 2021. 'Als je kijkt vanuit het perspectief van de fanbase, die natuurlijk enorm groot is in Nederland en je hebt een terugkeer na 35 jaar, dan wil je dat samen met je fans vieren.'

Het was voor Van Overdijk dan ook geen moeilijke keuze om dit jaar geen Formule 1-bolides te verwelkomen op het circuit tussen de duinen. 'Ook de FOM ziet wat er in Nederland gebeurt', waarmee hij verwijst naar de enorme aandacht die de terugkeer van de Formule 1 in Nederland krijgt.

Publiek in 2021 wel mogelijk?

Dat Zandvoort in 2021 met fans de terugkeer van de Formule 1 wil vieren, is een mooi streven. Maar is dat überhaupt mogelijk zonder coronavaccin? 'Uiteindelijk zitten we in evenementenland in hetzelfde schuitje. Iedereen probeert in de glazen bol te kijken en niemand weet het', geeft Van Overdijk toe.

'Ondertussen zijn we als grote organisaties verenigd met elkaar en staan we in regelmatig contact met de landelijke overheid. Tot op heden is het speculeren, er wordt nu ruimte gegeven. We gaan er vanuit dat we volgend jaar die Grand Prix gaan organiseren met meer dan honderdduizend man', besluit hij. (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

 

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

peter_heijnen
11 Jul 2020 om 12:50

Juist niet.

Als je je ego wil strelen, wil je niets liever dan dat de beelden hoe dan ook de wereld over gaan en laat dat nou juist niet zijn gebeurd.

Niet de eigen ego's maar juist het publiek wordt het feest gegund.

Nobodysperfect
10 Jul 2020 om 19:28

Als ze slim waren geweest hadden ze een double header zonder publiek georganiseerd. Met zo weinig sport op tv gaan de beelden de hele wereld over. Maar de heren wilden deze visitekaartje niet. Gemiste kans door ego’s?

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws