Wolff: 'Vergeleken met vorige week heeft Verstappen meer snelheid' Formule 1

Wolff: 'Vergeleken met vorige week heeft Verstappen meer snelheid'

Door Christian Moerman 10 juli 2020 | 17:23


Toto Wolff is niet tevreden na de eerste dag van week twee in Oostenrijk. De Mercedes-teambaas zag stercoureur Lewis Hamilton in de tweede vrije training niet verder komen dan P6. De Brit had de tweede sessie heel veel moeite met de Mercedes W11. 

'We gingen niet vol gas, maar ook niet volledig van het gas', laat de Oostenrijker optekenen bij ORF. Omdat de uitslag van VT2 gebruikt kan worden als startopstelling wanneer de kwalificatie morgen verregent, zou dit zomaar een hele belangrijke sessie kunnen zijn.

Daarom zei Wolff dat Mercedes een tandje bij zou zetten tijdens de tweede sessie. Nu komt hij terug op die uitspraak: 'Er zit nog wat meer in, maar dat is een mate van vermogen die we doorgaans op vrijdag nooit gebruiken.'

Pace Hamilton onduidelijk

'Voorlopig zijn we in ieder geval een beetje aan het gissen nog, met name naar de pace van Lewis. Er zit iets niet goed bij zijn auto', bevestigt Wolff. Hamilton moest meer dan een halve seconde toegeven op teamgenoot Valtteri Bottas.

Wat is er precies loos? De Mercedes van Hamilton is niet in al te beste staat: 'De auto gaat van hot naar her in de tragere bochten. Maar we hebben daar data van, daar gaan we nu naar kijken', vervolgt Wolff.

Concurrentie vindt tijd

Maar het matige resultaat ligt ook aan de versterking van de concurrentie: 'Vergeleken met vorige week heeft Max Verstappen meer snelheid. Daarnaast heeft de Racing Point een grote stap gezet.'

'De rest van de teams zijn trager, net als wij. Maar er moet veel meegenomen worden in dit resultaat, we gaan de data analyseren om te bepalen waar we staan', concludeert Wolff. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws