Honda hoopt op vlekkeloos weekend: 'Moet blijken of we de oplossing hebben gevonden' Formule 1

Honda hoopt op vlekkeloos weekend: 'Moet blijken of we de oplossing hebben gevonden'

Door Harry Verolme 10 juli 2020 | 20:08


Toyoharu Tanabe is tevreden met de vooruitgang die Honda heeft geboekt op het gebied van betrouwbaarheid. Nadat zowel Max Verstappen als Alexander Albon de eerste race van 2020 niet uitreden, slaat Honda op vrijdag terug met een set probleemloze trainingen.

De technisch directeur van Honda is blij dat het werk van de teamleden zich uit lijkt te betalen. 'Na de problemen van beide Red Bull Racing-auto's zijn we met beide Honda-teams om de tafel gaan zitten om een oplossing te bedenken. Vandaag hebben we die oplossing uitgeprobeerd. Alle auto's hadden een vlekkeloze dag, dus dat is fijn.'

Tanabe wil echter nog niet op de zaken vooruitlopen. 'We gaan nu de data zorgvuldig bekijken en onderzoeken. Hieruit moet blijken of de veranderingen effect hebben gehad', legt de Japanner uit.

Tanabe blij verrast met snelste tijd Verstappen

Dat Verstappen de snelste tijd noteerde in de tweede vrije training, had Tanabe niet zien aankomen. 'Omdat er morgen een grote kans is op zware regen, werkten we een ander programma af. Het was dan ook mooi om Max bovenaan de tijdlijst te zien staan, dat was niet per se het streven.' (Foto: Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws