Horner teleurgesteld: 'Verstappen én Albon hadden kunnen winnen' Formule 1

Horner teleurgesteld: 'Verstappen én Albon hadden kunnen winnen'

Door Harry Verolme 10 juli 2020 | 22:08


Christian Horner baalt er stevig van dat Red Bull Racing afgelopen weekend geen beter resultaat wist te behalen. De teambaas van de Oostenrijkse renstal twijfelt er niet aan dat de race beter had gekund. Veel beter.

'We voelden ons op zaterdag wat minder, omdat Mercedes zoveel sneller was in de kwalificatie. Maar we wisten dat we een vlotte raceauto en een topstrategie hadden. Beide coureurs hadden de mogelijkheid de wedstrijd te winnen', aldus Horner in gesprek met Jack Plooij voor het F1 Café.

De Brit vervolgt. 'Om Max zo vroeg in de race al te verliezen was pijnlijk en het werd er niet beter op toen ook aan de race van Alex een vroegtijdig einde werd gebracht. Dat was een gouden kans om te winnen. Albon kreeg immers zachte banden terwijl Mercedes nog op oude banden stond.'

Horner voorziet kansen in GP Stiermarken

Horner hoopt dit weekend de verloren punten terug te winnen. 'We hebben het gevoel dat we sterker zijn dan vorige week. Max is blij, Alex is blij. Hopelijk staan we er nu beter voor. We weten in ieder geval dat we een goede auto hebben in de race. En aangezien Max al eerder heeft bewezen dat je op deze baan in de race kunt inhalen, is dat hopelijk in ons voordeel', concludeert de teambaas. (Foto: Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws