Boordradio's kwalificatie | Verstappen: 'Ah, for f*ck's sake' Formule 1

Boordradio's kwalificatie | Verstappen: 'Ah, for f*ck's sake'

Door Harry Verolme 11 juli 2020 | 18:44


Vanwege de zware regenval in de kwalificatie voor de Grand Prix van Stiermarken hadden de coureurs voldoende te zeggen over de boordradio. F1Maximaal verzamelde de meest in het oog springende momenten en zette ze op een rijtje.

De kwalificatie werd aanvankelijk uitgesteld vanwege het slechte weer, maar toen er eenmaal groen licht werd gegeven voor de sessie, bleken de omstandigheden nog altijd bijzonder listig te zijn. Alle boordradio's staan dan ook min of meer in het teken van het noodweer.

Verstappen heeft geen zicht, euforie bij Russell

Hoewel de omstandigheden in het eerste gedeelte van de kwalificatie nog op hun best waren, had Max Verstappen flink moeite om de baan te zien. De Red Bull Racing-coureur, die middenin het veld reed, meldde al vroeg het volgende. 'Ik kan helemaal niks zien', klonk het richting de pitmuur.

Dat er in de regen uiterste concentratie wordt geëist van een Formule 1-coureur, bewees Lewis Hamilton eens te meer. 'Laat mij mijn ding doen, Bono, laat mij mijn ding doen', aldus de zesvoudig wereldkampioen. George Russell was euforisch na zijn snelle ronde, die hem naar Q2 bracht. 'Kom op, jongens, ja! Dit is hoe het moet!', aldus de jonge Brit.

Regen neemt toe, Leclerc ploetert in zijn Ferrari

In het tweede gedeelte van de kwalificatie nam de regen verder toe, wat de situatie des te listiger maakte voor coureurs. Verstappen had al vroeg in de gaten dat er iets anders was. 'Het regent nu meer, toch?', klonk het vanuit de cockpit van de Nederlander.

Doorgaans kan een coureur juist het verschil maken in de regen, maar de Ferrari SF1000 blijkt ook op een natte baan geen beste auto te zijn. Charles Leclerc had moeite zijn auto Q3 binnen te loodsen. Maar de strijdlust van de Monegask was er nog wel. 'Ik wil buiten blijven, geef me nog drie ronden op deze banden.' De engineer van Leclerc was minstens zo enthousiast. 'We moeten heel de tijd pushen, heel de tijd pushen!' Maar het mocht niet baten, daar Leclerc op P11 bleef steken.

Verstappen spint, ook Hamilton bijna van de baan

In de slotfase van de kwalificatie ging de strijd om poleposition zonder meer tussen Hamilton en Verstappen. Het was de Brit die uiteindelijk aan het langste eind trok, maar ware het niet voor een ongelooflijke reddingsactie, dan had Verstappen mogelijk op pole gestaan. 'Ik had net een gigantisch aquaplaning', meldt Hamilton nadat hij in bocht 2 bijna de controle over zijn W11 verloor. Vlak daarvoor gaf de Mercedes-coureur aan dat er 'veel meer' water op de baan lag.

Verstappen vocht tot het eind om Hamilton de poleposition afhandig te maken, maar een cruciale fout bracht een einde aan de sessie van de Nederlander. Verstappen gaf eerst aan 'helemaal niets' te kunnen zien in Q3 en reageerde na zijn spin in de voorlaatste bocht bitter op zijn eigen fout. 'Ah, for f*ck's sake'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws