Villeneuve genoot van kwalificatie: 'Verstappen had moeite met controle auto' Formule 1

Villeneuve genoot van kwalificatie: 'Verstappen had moeite met controle auto'

Door Rick Pasker 11 juli 2020 | 21:20


Jacques Villeneuve genoot van de strijd die Max Verstappen aanging met Lewis Hamilton in een kletsnat Spielberg. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Stiermarken was het Hamilton die uiteindelijk aan het langste eind trok en er met poleposition vandoor ging.

'Hamilton reed een geweldig kwalificatie, maar zijn auto is ook super goed', looft Villeneuve de Brit tegenover Sky Sport. 'Verstappen waagde nog een poging om hem te pakken, maar je zag dat hij moeite had om de auto onder controle te houden. Lewis hoefde bijna geen stuurcorrecties uit te voeren om zijn auto onder controle te houden, wat betekent dat zijn Mercedes erg sterk is.'

'Ik denk juist dat de wagen het grootste verschil maakt'

De oud-Formule 1-coureur is van mening dat de auto een grote rol speelt tijdens een regensessie. 'Er wordt altijd gezegd dat je als goede coureur een verschil kan maken in de regen. Ik denk juist dat de wagen het grootste verschil maakt, zelfs in de stromende regen', stelt Villeneuve.

Daarnaast genoot de Canadees ook van Verstappen, die een poging waagde om de tijd van Hamilton aan gort te rijden. 'Het was smullen om Verstappen te zien rijden in zijn laatste poging. Hij zette echt alles op alles en probeerde alles uit de wagen te persen wat er mogelijk was', sluit Villeneuve af.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws