Sky Sports-analisten: 'Hamilton bleef op zijn lijn, daar had Verstappen problemen' Formule 1

Sky Sports-analisten: 'Hamilton bleef op zijn lijn, daar had Verstappen problemen'

Door Rick Pasker 11 juli 2020 | 22:21


Anthony Davidson en Karun Chandhok hebben bij het analyseren van de beelden tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton ondervonden wat er misging bij de Nederlander. Op een kletsnat Red Bull Ring wist Verstappen namelijk niet verder te komen dan de tweede plek waar Hamilton poleposition op zijn naam schreef.

'Dit zijn zulke indrukwekkende dingen door de twee meest indrukwekkende coureurs die er zijn: Lewis Hamilton en Max Verstappen. Ik had al het idee dat ze beiden naar de top zouden klimmen. Ze hadden een geweldige strijd onderling', begint Davidson zijn analyse. 'Het had de snelste ronde van Verstappen kunnen zijn tot zijn spin in de laatste bocht.'

'Verstappen gebruikt binnenste kerbs bij bocht drie'

De analisten bij Sky vergelijken die ronde dan ook met de pole ronde van Hamilton. 'Aangekomen bij de derde bocht zien we dat Verstappen de binnenste kerbs gebruikt. Lewis ging een stukje wijder door de bocht en ging daardoor wijd uit de bocht op de buitenste kerbs. Max ging daardoor bijna bij het verlaten van de bocht met de gehele breedte van de auto over de buitenste lijn heen.'

Verder in de lap werd het verschil duidelijker. 'Verstappen gebruikt een andere lijn dan Lewis bij het verlaten van bocht vijf. Lewis neemt de bocht strakker. Hij zit meer aan de rechterkant. Max had meer moeite met de tractie. Wanneer ze richting bocht vijf rijden worden er grote verschillen waargenomen', aldus Chandhok.

'Dat is de reden waarom Verstappen een grote probleem had'

Chandhok concludeert dat de Mercedes-coureur het een stuk slimmer deed. 'Lewis bleef op de strakke lijn zoals de meeste andere coureurs ook deden. Dat is de reden waarom ik denk dat Max, ondanks dat het voor hem sneller was in het begin, met meer water en minder auto's die in de weg zaten, een groter probleem had', sluit de oud-Formule 1-coureur af.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws