Williams gaat voor punten: 'Niet gedacht dat te kunnen zeggen' Formule 1

Williams gaat voor punten: 'Niet gedacht dat te kunnen zeggen'

Door Gino Haverkamp 12 juli 2020 | 10:40


George Russell en WIlliams willen de goede lijn van de kwalificatie doorzetten naar de race op de Red Bull Ring. het doel is duidelijk: punten scoren. De Britse Williams-coureur vangt de GP van Stiermarken aan vanaf P11.

Alhoewel teambaas Claire Williams beseft dat het lastig wordt, droomt ze van punten. 'We hopen punten te scoren', citeert RaceFans.net haar. 'Ik had niet gedacht dat te kunnen zeggen voor race twee dit jaar', knipoogt ze.

Het goede resultaat van Russell in de kwalificatie is volgens Williams een teken van progressie. Waar de historische renstal in 2019 steevast de laatste twee posities op de grid innam, heeft Russell voor het eerst sinds 2018 een Williams-bolide in Q2 weten te krijgen. 'Iedereens inspanningen, zowel op het circuit als in de fabriek, kwamen de afgelopen weken en maanden samen. En we hebben dus een kleine opmars laten zien.'

Williams zegt veel problemen te hebben opgelost ten opzichte van de eerste race in Oostenrijk. 'De auto presteert nu ook beter', constateert ze. (foto: Williams F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws