Honda zeer tevreden ondanks kritiek Marko: 'Vier auto's finishten vandaag' Formule 1

Honda zeer tevreden ondanks kritiek Marko: 'Vier auto's finishten vandaag'

Door Maurits Kappetijn 12 juli 2020 | 19:41


Honda is tevreden na het tweede raceweekend in Oostenrijk. In de Grand Prix van Stiermarken viel niet één Honda-motor stil en dat is een vooruitgang ten opzichte van vorige week. Voorman Toyoharu Tanabe blikt terug op het afgelopen raceweekend.

'Vandaag was de tweede race van het seizoen en we zijn blij dat we onderdeel mochten zijn van de eerste podiumplek van Red Bull dit seizoen', aldus Tanabe, die vooral positief oogt over het raceresultaat van Red Bull en AlphaTauri. 'Het was een spannende race waar we in totaal best wat punten bij elkaar hebben gescoord', aldus de leider van Honda F1 in een persbericht van de Japanners.

Met name de betrouwbaarheid van de Honda-motor was goed, in tegenstelling tot vorige week, waar drie coureurs met de krachtbron uitvielen. Dat is dan ook iets waar Tanabe de nadruk op legt. 'Na vorige week zijn we de oorzaken van de uitvalbeurten gaan onderzoeken en we zijn blij met de verbeterde situatie. Alle vier de Honda-aangedreven auto's hebben het tot het eind gered dus dat is voor ons een winstpartij.'

Geen commentaar op uitspraken Marko

Tanabe ging in het persbericht niet in op de uitspraken van Red Bull-adviseur Helmut Marko, die op zijn beurt klaagde over de motor. Volgens Marko vielen de pk's dit weekend tegen en dat was een van de redenen waarom Red Bull kansloos zou zijn geweest ten opzichte van Mercedes. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws