Mercedes bevestigt: 'Wilden Verstappen dwingen een stop te maken' Formule 1

Mercedes bevestigt: 'Wilden Verstappen dwingen een stop te maken'

Door Maurits Kappetijn 12 juli 2020 | 20:13


Aan het begin van de Grand Prix van Stiermarken leek het een tactisch spel te gaan worden: Wie gaat er als eerste naar binnen voor een setje banden? Ondanks het feit dat Mercedes, ongeacht de strategie, veel sneller bleek, probeerde de wereldkampioenen Verstappen wel degelijk in een positie te dwingen, vertelt 'Chief Race Engineer' Andrew Shovlin.

'Dit is een perfect resultaat', opent Shovlin zijn analyse in een persbericht van Mercedes. 'Het team en de coureurs hebben het uitstekend gedaan. Het is geweldig dat we de problemen van vorige week overwonnen hebben. Op het laatste moment werden er onderdelen ingevlogen voor de vrije trainingen en die hebben gewerkt.'

'Het klopt dat we Verstappen wilden opjagen om een pitstop te doen', vervolgt Shovlin, die een stukje van de gekozen strategie blootgeeft. 'We lieten Lewis een gat trekken en het was de taak van Valtteri om Max aan te vallen. Het lukte, want Max pitte als eerste. Helaas moesten ook Valtteri en Lewis relatief snel naar binnen, want er kwam veel verkeer aan. Gelukkig heeft dat onze race niet teveel beïnvloed.' (Foto: Mercedes AMG F1)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Shrek
3 Aug 2020 om 11:33

Vakwerk. Uitstekend gedaan. Chapeau. Knap.
Maar wanneer stopt dit in godsnaam eens een keer ......

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws