Update | Red Bull verdedigt Albon: 'Hij kreeg te maken met blaarvorming' Formule 1

Update | Red Bull verdedigt Albon: 'Hij kreeg te maken met blaarvorming'

Door Harry Verolme 13 juli 2020 | 18:18


Ralf Schumacher heeft flinke kritiek geuit op Alexander Albon. De teamgenoot van Max Verstappen had tijdens de Grand Prix van Stiermarken moeite om de snelheid van de voorste drie coureurs te volgen. Volgens Schumacher strijdt Verstappen daardoor alleen tegen Mercedes.

'Albon was in principe te langzaam', begint Schumacher bij Sky Deutschland. 'We hebben het over minimaal een halve seconde per ronde, in de wedstrijd wordt dat vaak nog wat meer.' Volgens Schumacher moet Red Bull overwegen of het verder wil met Albon in de jacht op de wereldtitel. 

'Als je richting het punt gaat waarop je mee wilt strijden om de wereldtitel, en op dat punt kom je nu, heb je dan geen tweede coureur nodig zoals bij Mercedes? Op deze manier werkt het niet', vervolgt Schumacher.' Marc Surer, voormalig Formule 1-coureur: 'Albon is de nummer twee in het team, maar hij is te langzaam om Verstappen daadwerkelijk te helpen. Daardoor staat Verstappen alleen in de strijd tegen Mercedes.'

Update 18:15 (13/07) | Red Bull verdedigt Albon: 'Hij kreeg te maken met blaarvorming'

Red Bull Racing is het niet eens met de kritiek die Alexander Albon over zich heen krijgt. Zowel teambaas Christian Horner als hoofdingenieur Paul Monaghan springen na de Grand Prix van Stiermarken tot de verdediging van de Brits-Thaise coureur.

Monaghan denkt dat het probleem rijtechnisch van aard is. 'Na een pitstop voelt Alex zich heel goed in de auto, maar daarna lijken zijn banden sneller te slijten dan bij Max (Verstappen, red.). Maar de feedback van Alex is heel indrukwekkend. We begrijpen het probleem nog niet helemaal, maar zijn banden leken te blaren. Alex probeerde daarvoor te compenseren, maar wilde ook snel blijven. Dat lukte jammer genoeg niet zo goed.'

Horner is hoe dan ook trots op zijn pupil. 'Alex had het in de eerste helft behoorlijk lastig met zijn auto, maar daarna ging het veel beter. Het lijkt wel alsof hij zich met veel brandstof aan boord niet zo comfortabel in de auto voelt als Verstappen. We gaan proberen hem daarbij te helpen. Maar tegen het einde van de race was hij een van de snelsten op de baan, en dat zonder vers rubber.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws