Ricciardo over 'kamikaze'-actie Stroll: 'Een wanhopige zet' Formule 1

Ricciardo over 'kamikaze'-actie Stroll: 'Een wanhopige zet'

Door Luuc ten Velde 13 juli 2020 | 16:18


Daniel Ricciardo is allesbehalve te spreken over de inhaalactie van Lance Stroll. Na de race laat hij aan Formel1 weten dat hij de actie van de Racing Point-coureur wanhopig vond. Volgens de Renault-coureur maakte Stroll een ongeldige inhaalactie tegen het einde van de GP in Stiermarken.

Kort voor het einde van de race, in de derde bocht, haalde Stroll Ricciardo in, waarna Lando Norris ook zijn kans greep en een inhaalslag maakte. Ricciardo laat het daar alleen niet bij zitten. 'Eigenlijk ging Stroll me niet voorbij. Hij duwde ons beide van de baan af', aldus Ricciardo.

Volgens Ricciardo vluchtte Stroll naar voren. 'Norris kwam van achteren en Stroll moest iets doen, omdat Norris hem anders zou inhalen', vertelt de Renault-coureur. Zelf ging hij er ook niet vanuit dat Stroll een actie zou ondernemen. De Racing Point-coureur was immers niet dichterbij gekomen in de afgelopen ronde. 

Vervolgens was daar bocht drie en maakte Stroll zijn inhaalactie. Ricciardo: 'Als hij mij van de baan duwt en er zelf op blijft, is het prima. Maar als we beide van de baan raken, is dat geen zuivere inhaalactie. Dat is een wanhopige zet.' Toch waren de stewards het niet eens met de beoordeling van Ricciardo, want het moment werd tijdens de race afgedaan als een race-ongeluk.

Wedstrijdleiding oordeelt anders over 'kamikaze'-actie Stroll

Volgens Michael Masi, de wedstrijdleider van de Formule 1, waren beide coureurs schuldig aan het incident. Het is om deze reden dat het moment wordt afgedaan als een race-ongeluk. Masi legt uit: 'De regels stellen dat een coureur volledig of grotendeels verantwoordelijk moet zijn voordat een sanctie genomen wordt tegen de desbetreffende coureur.'

De stewards vonden dat dit niet het geval was bij de inhaalactie van Stroll. De regels zouden niet overtreden zijn, waardoor verdere actie niet werd ondernomen. Stroll zelf laat weten dat hij gewoon een poging deed om Ricciardo in te halen. Door de actie werd Stroll uiteindelijk zevende, terwijl Ricciardo op plek acht eindigde. (Foto: Renault Sport Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws