Internationale media: 'Hamilton perfect, Ferrari explodeert' Formule 1

Internationale media: 'Hamilton perfect, Ferrari explodeert'

Door Joshua Jacobs 13 juli 2020 | 16:15


De Grand Prix van Stiermarken kende grote winnaars en enorme verliezers. De internationale media waren met name te spreken over het optreden van Lewis Hamilton maar zetten grote vraagtekens bij de implosie van het Ferrari-team.

Bild ziet grote, donkergrijze wolken hangen boven het Italiaanse hoofdkwartier. 'Extreem bitter: alles is kapot voor Vettel en Ferrari'. Met name haalt de krant de negatieve spiraal aan waar het team in verkeert, aangezien de kwalificatie al slecht verliep voor de Scuderia door de ondermaats presterende SF1000.

Gazzetta dello Sport heeft weinig positieve woorden over voor Ferrari. 'Leclerc en Ferrari krijgen een vier, Hamilton een tien.' De internationale pers is wel lovend over het optreden van de 35-jarige wereldkampioen die op geen enkel moment bedreigd werd door Max Verstappen of Valtteri Bottas.

Het Spaanse Marca heeft nog oog voor de strijd in de subtop en kopt met McLaren wat zich excuseert bij Carlos Sainz voor de mislukte pitstop. 'Het team kan zich niet meer zulke fouten veroorloven.'

Leclerc is al zijn opgebouwde krediet opeens kwijt

Ondanks de mooie gevechten op de baan beheerst het nieuws van Ferrari de voorpagina's. De Italiaanse pers is in paniek: 'We moeten het slechtste seizoen van de eeuw absoluut vermijden.'

De volksheld Charles Leclerc heeft al zijn opgebouwde krediet in moeten leveren: de uitstekende tweede plaats in de GP van Oostenrijk is allang weer vergeten. Men vindt hem zelfs een 'ezel', aldus Soymotor. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws