Doornbos vraagt zich af: heeft Sainz verkeerd gekozen? Formule 1

Doornbos vraagt zich af: heeft Sainz verkeerd gekozen?

Door Harry Verolme 13 juli 2020 | 18:37


Er zijn maar weinig Formule 1-coureurs die een kans om uit te komen voor Scuderia laten schieten. Dat Carlos Sainz de mogelijkheid met beide handen heeft aangegrepen is dan ook geen verrassing. Maar Robert Doornbos vraagt zich af of dit gezien de huidige vorm van het team wel de juiste keuze is geweest.

Doornbos stelt dat de geweldige seizoensstart van McLaren Sainz mogelijk aan het denken heeft gezet over zijn keuze. Want waar Ferrari na twee races 19 punten heeft verzameld, staat McLaren momenteel op 39 stuks. 'Het moet bij Sainz ergens schuren dat hij recent een contract tekende. Als er ooit iemand niet blij was met zijn Ferrari-contract, dan is hij het wel', aldus Doornbos in zijn column voor Top Gear.

De voormalig F1-coureur stelt dat Ferrari een klim van jewelste staat te wachten, wil het weer terugkeren aan de top. 'Op ieder vlak is het kansloos bij Ferrari. De snelheid is verdwenen, de balans is weg en de coureurs rijden elkaar van de baan. Dit wordt het zwaarste jaar voor Ferrari. En tegelijkertijd is McLaren juist op weg naar de top. Als het team straks de Mercedes-motor heeft, kan het zomaar weer een topteam zijn.' (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws