Opmerkelijke uitspraak Brawn: 'Positieve coronatests komen er zeker weten' Formule 1

Opmerkelijke uitspraak Brawn: 'Positieve coronatests komen er zeker weten'

Door Harry Verolme 13 juli 2020 | 18:50


Het Formule 1-seizoen van 2020 is ondanks het coronavirus van start gegaan in juli. Na twee Grands Prix en een veelvoud aan tests om uit te vinden of iemand in de paddock het virus heeft of bij zich draagt, zijn alle resultaten negatief teruggekomen. Maar Ross Brawn verwacht dat dit niet zo zal blijven.

In zijn column voor de officiële website van de Formule 1 schrijft de sportief directeur van de hoogste autosportklasse in zijn nopjes te zijn met het feit dat nog niemand Covid-19 heeft gekregen. Tegelijkertijd is Brawn op zijn hoede dat dit mogelijk spoedig zal veranderen. 'Dat we tot nu toe enkel negatieve resultaten hebben gezien is geweldig, maar er zullen positieve tests terugkomen. Dat weet ik zeker.'

Brawn stelt dat de F1 direct en op zijn best zal moeten reageren wanneer dit gebeurt. 'We moeten er dan voor zorgen dat we op de correcte manier handelen, zodat de impact op de F1 tot een minimum wordt beperkt.' De F1 reist deze week af naar Hongarije, alvorens het voor een dubbele race op Silverstone vertrekt naar Groot-Brittannië. Daarna volgen races in Spanje, België, Italië en Rusland. De organisatie wil een kalender van minimaal vijftien Grands Prix realiseren. (Foto: Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws