Doornbos: 'Red Bull moet voorbeeld nemen aan McLaren' Formule 1

Doornbos: 'Red Bull moet voorbeeld nemen aan McLaren'

Door Harry Verolme 13 juli 2020 | 19:20


Robert Doornbos denkt dat Red Bull Racing wellicht een voorbeeld moet nemen aan McLaren. De Britse renstal lijkt na een miserabele periode met Honda terug op weg naar de top en dat is mede te danken aan een aantal flinke verschuivingen in het team. Het is een tactiek die Red Bull ook kan toepassen om Mercedes te verslaan.

Bij Red Bull zijn namelijk al lange tijd geen ingrijpende veranderingen doorgevoerd. Christian Horner zwaait al sinds de oprichting met de scepter, terwijl Adrian Newey al meer dan een decennium hoofdverantwoordelijke is voor het ontwerp van de auto's. 'McLaren nam nieuwe mensen aan en maakte een geweldige groei door. Misschien moet Red Bull daar een voorbeeld aan nemen. Newey heeft geweldige dingen gedaan, maar misschien moet hij vervangen worden. Want het ligt niet aan de coureur op het moment', aldus Doornbos in zijn column Top Gear.

McLaren heeft alle zeilen bij moeten zetten om niet onderaan het klassement te blijven staan. 'Een week voor het F1-seizoen was bij McLaren het geld op, maar in een aantal dagen had teameigenaar Zak Brown  350 miljoen dollar bij elkaar. En nu heeft het team al op het podium gestaan en is het tweede in het klassement. Het zal mij niet verbazen als die oranje auto volgend jaar ondergeplakt is met nieuwe sponsors.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws