McLaren biedt excuses aan Sainz: 'Vijfde plek was eigenlijk voor Carlos' Formule 1

McLaren biedt excuses aan Sainz: 'Vijfde plek was eigenlijk voor Carlos'

Door Harry Verolme 13 juli 2020 | 20:24


McLaren is blij met weer een sterk resultaat van Lando Norris, maar beseft dat zijn vijfde plaats evengoed van Carlos Sainz had kunnen zijn. De Spanjaard was goed op weg toen hij tijdens zijn pitstop in de steek gelaten werd door zijn team en ettelijke seconden verloor. Andreas Seidl biedt daarom zijn excuses aan bij Sainz.

Seidl stelt na de race dat de vijfde plaats eigenlijk bestemd was voor de toekomstig Ferrari-coureur. 'In de kwalificatie liet Carlos al zien waarom teams afgelopen winter interesse in hem toonden. Maar dat hij een goede coureur is, weten wij al langer. Het is dan ook jammer dat hij niet vijfde werd door een fout van het team, die plaats had hij namelijk verdiend.'

De teambaas van McLaren belooft daarom dat het team de pitstops in de toekomst beter zal proberen te doen. 'Het was zonde hoe de wedstrijd verliep voor Carlos. Ik voel me er schuldig over, want het is aan het team om de coureurs gelijke kansen te bieden. We moeten consistenter zijn met de pitstops. We hebben dit weekend bewezen dat we op dat gebied nog moeten verbeteren.' (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws