Hakkinen geschokt: 'Dit zijn zorgwekkende tijden voor Ferrari' Formule 1

Hakkinen geschokt: 'Dit zijn zorgwekkende tijden voor Ferrari'

Door Harry Verolme 13 juli 2020 | 20:46


Mika Hakkinen staat te kijken van de huidige situatie bij het Formule 1-team van Ferrari. De tweevoudig wereldkampioen kan bijna niet geloven dat de iconische renstal momenteel niet met Mercedes en Red Bull Racing om de prijzen strijdt.

'Het zijn momenteel zorgwekkende tijden voor Ferrari', begint Hakkinen in zijn column voor Unibet. 'Normaal gesproken zou het team in gevecht zijn met Mercedes en Red Bull, maar op het moment gebeurt dat niet. En dat beide rijders dan uitvallen en Ferrari niet eens de nieuwe update kan testen in de race, dat is extra zuur. Wanneer je geen competitieve auto hebt, kun je namelijk alle data gebruiken om deze te verbeteren.'

Erger nog vindt Hakkinen dat ook de coureurs van het team, Sebastian Vettel en Charles Leclerc, de problemen vergroten door niet voorzichtig met elkaar om te gaan op de baan. 'Ik had voorafgaand het seizoen al gezegd dat de verlate start voor fouten zouden zorgen bij de coureurs en dat blijkt nu wel. Er was geen mogelijkheid dat Charles voorbij kon gaan aan Sebastian en dus botsten ze. Het was wel professioneel van Charles dat hij zijn excuses aanbod. Het is nu aan hem om hiervan te leren.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws