Woede op Ferrari-coureurs: 'Je moet ze raken in hun portemonnee' Formule 1

Woede op Ferrari-coureurs: 'Je moet ze raken in hun portemonnee'

Door Marnik Kok 14 juli 2020 | 08:46


Ferrari had de coureurs een miljoenen-inhouding moeten geven op hun salaris, zo vindt Flavio Briatore. De voormalig teambaas van Renault vertelt aan Corriere Dello Sport dat de Italianen een bestuurder missen en er flinke veranderingen moeten komen. Ook moet er gefocust worden op 2022, de komende twee seizoenen zijn al verspeeld.

Hij is woedend: niet alleen over de prestaties van Charles Leclerc en Sebastian Vettel, maar ook over de keuzes die het management van het team heeft gemaakt. 'Ferrari mist een commandant. Het is een team van jonge mensen en er worden veel fouten gemaakt', weet Briatore.

Over de crash tijdens de GP van Stiermarken is de Italiaan heel duidelijk: 'deze jongens moeten het werk van het team respecteren. Ik zou hem een flinke boete van vijf tot tien procent van zijn salaris hebben gegeven. Je moet de coureurs raken in hun portemonnee, dat is de optie.'

'Ferrari moet focussen op 2022'

Hoop op verbetering is de komende twee jaar ver te zoeken, vindt Briatore. Hij twijfelt geen moment over een strategie die iets langer gaat duren dan de meeste Italianen leuk vinden. 'Als ik (Mattia, red.) Binotto was, zou ik dit én volgend jaar opgeven. Daar hoef ik geen seconde over na te denken', analyseert de Italiaan.

De Scuderia kent een dramatische opening van het seizoen. Na twee races staat het team van Vettel en Leclerc op de vijfde plaats in het kampioenschap met 19 punten. Middenmoot-teams McLaren en Racing Point zijn het 'topteam' al gepasseerd en regerend kampioen Mercedes heeft al 80 punten binnengesleept. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws