Buitenlandse media zeer te spreken over Verstappen: 'Een pure show' Formule 1

Buitenlandse media zeer te spreken over Verstappen: 'Een pure show'

Door Marnik Kok 14 juli 2020 | 14:51


De tweede Grand Prix op de Oostenrijkse Red Bull Ring betekende een herkansing voor Max Verstappen, die hier gretig gebruik van maakte maar wel het dominante Mercedes voor zich moest laten. F1Maximaal neemt een kijkje bij verschillende buitenlandse media en kijkt wat zij over de prestaties van Verstappen te zeggen hebben.

La Gazzetta Dello Sport (Italië) - 8,0

De prominente sportkrant spreekt voor de tweede week op rij lof uit voor de Nederlander: 'Een pure show wanneer hij het uiteindelijk opneemt tegen Valtteri Bottas', vinden de Italianen. Wel voorzien ze een lastige kampioenschapsstrijd voor Verstappen: 'Zonder de steun van Red Bull en Honda wordt een titel moeilijk.'

Auto, Motor und Sport (Duitsland) - 9,0

Bij ons buurland vinden ze dat Verstappen alles uit de kast heeft gehaald, een hogere prestatie had de Red Bull-coureur niet kunnen behalen: 'Als je zaterdag 1,2 seconde verliest van Lewis Hamilton en een voorvleugel breekt in de race, is dit het hoogst haalbare', meldt het Duitse autosportkanaal. Toch krijgt de Limburger een hoger cijfer dan concurrent Bottas (8,0), die voor hem eindigde.

Marca (Spanje) - Geen cijfer

'Verstappen moest scoren na de uitvalbeurt van de week ervoor en behaalde punten om weer mee te doen in het kampioenschap', vindt het Spaanse medium, die verder vooral ingaat op de gematigde prestaties van Red Bull. 'Ze hebben niet de kracht die ze voor het seizoen zo veel hebben aangekondigd. Ze hebben in twee races laten zien dat ze niet kunnen knokken met Mercedes op hun thuiscircuit', bekritiseert Marca, doelende op alle uitspraken die Helmut Marko heeft gedaan over de kampioenschapsmogelijkheden van de Nederlander.

L'equipe (Frankrijk) - Geen cijfer

Waar L'equipe zich vooral focust op de wanprestaties van Ferrari, hebben ze toch nog ergens een goed woordje over voor Red Bull en Verstappen. De Fransen noemen zijn prestaties 'een goed ritje', waarin ze hem vergelijken met de Mercedes-coureurs. Helaas loopt Honda nog achter de feiten aan om daadwerkelijk een vergelijkend vermogen te leveren. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws