Update II | 'Perez al op zoek naar nieuw F1-stoeltje vanwege Vettel-deal' Formule 1

Update II | 'Perez al op zoek naar nieuw F1-stoeltje vanwege Vettel-deal'

Door Harry Verolme 15 juli 2020 | 20:00


Veel opties heeft Sebastian Vettel niet meer om in 2021 op de Formule 1-grid te staan. Dankzij de aankondiging van Fernando Alonso bij Renault en het aanstaande contract van Valtteri Bottas bij Mercedes zijn er een aantal deuren gesloten. Maar Vettel komt mogelijk bij Racing Point terecht. Hier vervangt hij dan Sergio Perez.

Dit schrijft het Duitse blad Bild. Naar verluidt heeft de Britse renstal in het contract van Sergio Perez, dat eigenlijk tot het eind van 2022 loopt, een exitclausule opgenomen waarin staat dat het de Mexicaan alsnog uit het team kan zetten. De pijn moet dan verzacht worden door een bedrag van enkele miljoenen dollars. Racing Point moet de beslissing maken voor 31 juli 2020.

Het lijkt de enige resterende optie voor Vettel, die aan het eind van dit seizoen moet vertrekken bij Scuderia Ferrari. De viervoudig wereldkampioen kreeg eerder dit jaar via een plotseling telefoontje te horen dat hij in 2021 niet voor de Italiaanse renstal uit zou komen. Vettel wordt vervangen door McLaren-coureur Carlos Sainz.

Racing Point gevleid door interesse Vettel

Otmar Szafnauer van Racing Point gaf in het licht van de geruchten rondom een eventuele transfer van Vettel naar het in Silverstone gevestigde team recentelijk al aan 'gevleid' te zijn door de interesse van de Ferrari-coureur, maar tekende daarbij aan dat het team dan wel een stoeltje vrij moest hebben.

Racing Point heeft de afgelopen maanden meermaals aangegeven door te willen met Perez en Lance Stroll, wie de zoon is van teameigenaar Lawrence Stroll. Een vertrek van de Canadese coureur lijkt niet realistisch, waardoor de toekomst van Perez bij het team automatisch onzeker is.

Update 08.30u (15/07) | 'Stroll heeft Vettel een contractaanbod gedaan'

Bij diverse doorgaans goed ingevoerde media beginnen de verhalen rondom een mogelijke transfer van Sebastian Vettel sterker te worden. Volgens Autosport heeft Racing Point de Heppenheimer een aanbod gedaan.

'De viervoudig wereldkampioen heeft een contract aangeboden gekregen van Racing Point-eigenaar Lawrence Stroll. Natuurlijk wil hij graag de sterkste coureursopstelling mogelijk om voor het merk te adverteren', laat het Britse medium weten.

Christian Horner gaf gedurende het tweede raceweekend in Oostenrijk al aan dat er over een komst van de Duitser gesproken werd: 'Ik denk dat hij een aantal opties heeft, ik neem aan dat het Racing Point wordt of een tussenjaar.'

Wel gaf de Red Bull Racing-teambaas aan dat wanneer een transfer er zou komen, dat hij verwacht dat Sergio Perez de deur gewezen wordt. Lance Stroll, het zoontje van de eigenaar van het team, zou hoe dan ook werkzaam blijven voor de renstal uit Silverstone.

Update 20:00 (15/07) | 'Perez al op zoek naar nieuw F1-stoeltje vanwege Vettel-deal'

Het begint er steeds meer op te lijken dat een transfer van Sebastian Vettel naar Racing Point aanstaande is. Sergio Perez zou al op de hoogte zijn van de overstap en heeft daarom zijn zaakwaarnemer aan het werk gezet om Formule 1-stoeltje voor hem te vinden, zo meldt ESPN.

Perez' zaakwaarnemer, Julian Jacobi, is al weken druk in de weer met gesprekken voeren met F1-teams die voor het seizoen van 2021 nog een stoeltje hebben. Haas F1 en Alfa Romeo Racing behoren tot de alternatieven voor de Mexicaanse coureur, maar ook Racing Point is nog een mogelijkheid. Maar dan zal teameigenaar Lawrence Stroll een lastige keuze moeten maken en besluiten zoon Lance de laan uit te sturen.

Perez heeft eigenlijk een contract met Racing Point tot en met 2022, maar vanwege een exitclausule in zijn contract kan daar tot het eind van deze maand nog verandering in worden gebracht. Het sportnetwerk weet tevens te melden dat de deal tussen Racing Point en Vettel nagenoeg afgerond is. Vettel hoeft enkel zijn handtekening te zetten. De aankondiging moet volgen op 2 augustus in Silverstone, de thuisbasis van het team. (Foto: Racing Point Media)

Lees 5 Reacties

Tags:

Reacties

Iceman_33
16 Jul 2020 om 14:15

Dan ben je vergeten hoe Perez, Ocon meerdere keren (bijna) van de baan gereden heeft omdat Ocon sneller was. Max zal op het moment elke teamgenoot inmaken omdat de auto geperfectioneerd wordt voor hem, dus Albon vervangen voor Perez zal geen nut hebben en mogelijk zelfs negatief uitpakken.

B.Broers
16 Jul 2020 om 11:45

Niet op reageren,LENA

johnnybgood
15 Jul 2020 om 22:15

alles klopt wat je aangeeft.....maar denk ze albon niet laten vallen ten faveure van perez,

Sjoerd Valkering
15 Jul 2020 om 21:23
Quote van smoky.tony
Vettel naar Racing Point en Sergio naar RedBull. Ervaring, pittig kereltje en voor de duivel niet bang. Als koppel met Max stukken beter dan Albon.

Goeie!

smoky.tony
15 Jul 2020 om 20:45

Vettel naar Racing Point en Sergio naar RedBull. Ervaring, pittig kereltje en voor de duivel niet bang. Als koppel met Max stukken beter dan Albon.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws