Palmer over Ferrari: 'Coureurs moeten presteren als auto dat niet doet' Formule 1

Palmer over Ferrari: 'Coureurs moeten presteren als auto dat niet doet'

Door Harry Verolme 14 juli 2020 | 19:51


Als er ooit een tijd is voor Ferrari om alle onenigheid opzij te schuiven en de handen ineen te slaan, dan is het nu wel. Voormalig Formule 1-coureur Jolyon Palmer stelt dat beide Ferrari-coureurs ervoor moeten zorgen dat zij iedere race de volle honderd procent geven, anders zal het team nergens komen.

Palmer vindt dat Sebastian Vettel en Charles Leclerc in deze lastige tijden absoluut geen fouten mogen maken. Het is Ferrari-onwaardig wat er nu gebeurt. 'De meeste mensen zijn het er wel over eens dat de line-up van Ferrari sterker is dan de rijdersduo's van de andere teams in het middenveld. Dus als de auto niet presteert, dan moeten de coureurs dat zeker wel doen', aldus Palmer in zijn analyse voor de officiële F1-website.

De Britse coureur verwacht desondanks weinig van de Italiaanse renstal in 2020. 'Het lijkt erop dat dit een lang, pijnlijk jaar zal worden voor de Scuderia. Maar als ze dat idee zo snel mogelijk accepteren en beginnen te maximaliseren wat ze nu hebben, dan kan het wellicht nog wat worden. Het is in ieder geval de enige manier om te herstellen.'

Palmer wel lovend over optreden Leclerc

Een goed voorbeeld van wat Palmer bedoelt met maximaliseren, vindt hij in Leclerc's prestatie tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. De Monegask werd onverwachts tweede in de race. 'Dat was een spectaculaire prestatie van Charles. Lando (Norris, red.) ontving het meeste applaus, maar Leclerc startte nog achter hem en haalde hem ondanks zijn langzamere auto gewoon in op het circuit.' (Foto: Ferrari Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws