Marko: 'Daar heeft Mercedes Honda en ons mee verrast' Formule 1

Marko: 'Daar heeft Mercedes Honda en ons mee verrast'

Door Christian Moerman 15 juli 2020 | 09:08


Helmut Marko heeft aangegeven waar het misgelopen is tijdens de Grand Prix van Stiermarken. Volgens de Red Bull Racing-adviseur is de Oostenrijkse renstal nog op zoek naar een optimale afstelling van de RB16. Daarnaast benadrukt hij nog maar eens dat Red Bull ondersteboven is van het motorvermogen van directe concurrent Mercedes.

'We kenden problemen met ongewenste flexibiliteit van de aerodynamische onderdelen', laat Marko weten tegenover Motorsport-Magazin. Volgens Marko zit het probleem in de vernieuwde onderdelen die Red Bull introduceerde tijdens de tweede race op de Red Bull Ring. 'Dit heeft de prestaties (van de RB16, red.) enorm beïnvloed.'

'In de bochten zitten we bij Mercedes', vervolgt de Oostenrijker. 'In sommige bochten zijn we sneller, in andere zitten we op gelijke hoogte en in sommigen laten we iets liggen.' Met name in de snelle bochten lijkt Mercedes tijd te winnen, de trage bochten zijn het terrein van Red Bull.

Mercedes blaast Red Bull weg

Marko benadrukt dat de Mercedes W11 op motorvermogen gemakkelijk wegloopt bij Red Bull: 'We verliezen vier tienden op de rechte stukken. Met een buitentemperatuur van twintig tot 22 graden kon Mercedes op volle kracht rijden.' Volgens de adviseur is dit de reden dat de Duitsers tijdens de Grand Prix van Stiermarken zo dominant voor de dag kwamen.

De man uit Graz spreekt, zoals hij al vaker gedaan heeft de afgelopen periode, bijna met een mate van ongeloof over Mercedes: 'De sprong in vermogen die zij gemaakt hebben is bewonderenswaardig. Daar hebben ze Honda en ons mee verrast.' De Japanse motorfabrikant bleek ook in 2020 niet opgewassen tegen het Mercedes-geweld.

Red Bull Racing wil innoveren

Red Bull laat het hier niet bij zitten. In Milton Keynes zijn ze gedreven om de inhaalslag te slaan die Max Verstappen en Alexander Albon maar al te graag van ze zouden zien: 'De potentie is er, we hebben een groot team met veel capabele werknemers. Er zijn nog genoeg races die verreden moeten worden, maar Mercedes legt de lat hoog.'

'Wij overwegen om ook een DAS-systeem te bouwen. Het kost alleen veel tijd en we willen het niet alleen kopiëren, maar ook verbeteren. Het biedt een voordeel, hoe groot dat voordeel is weet ik niet. Er zitten ook nadelen aan vast, het is lastig te implementeren en weegt wat', concludeert Marko. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws