Marko: 'Dan staan we volgend jaar met acht Mercedessen op het circuit' Formule 1

Marko: 'Dan staan we volgend jaar met acht Mercedessen op het circuit'

Door Christian Moerman 15 juli 2020 | 10:14


Helmut Marko kijkt argwanend naar het protest tegen Racing Point. De Britse renstal moest onderdelen inleveren om te zien of ze significant afwijken van de onderdelen van fabrieksteam Mercedes. Marko vreest voor vergaande gevolgen wanneer het 'kopieergedrag' geen halt toegeroepen wordt.

Na de Grand Prix van Stiermarken besloot Renault een formeel protest in te dienen tegen Racing Point. De RP20 lijkt verdacht veel op het Mercedes-model van 2019, de W10. Het voordeel dat het team uit Silverstone wist te halen uit de onderdelen was het Franse team te groot, waarna ze naar de FIA gestapt zijn.

De FIA onderzoekt nu enkele onderdelen van beide teams die niet gekopieerd mogen worden van fabrieksteams. Zien ze hier significante vergelijkingen, dan kan dat leiden tot een boete voor Racing Point én Mercedes, terwijl Racing Point ook haar tot dusver gescoorde punten kwijtraakt.

Marko vreest gevolgen bij vrijspraak

Toch is het niet zeker dat Racing Point en Mercedes ook daadwerkelijk schuldig geacht worden wegens samenwerken. Marko vreest dat wanneer dit niet het geval is, het kopieergedrag binnen de sport de spuigaten uit zal lopen.

'Als Racing Point en Mercedes dit spelletje mogen spelen, staan we met acht Mercedessen, zes Ferrari's, vier Red Bulls en twee Renaults op het circuit volgend jaar', liet hij weten tegenover Sport1.de. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws