'Ferrari op zoek naar manier om 2021-restricties van de FIA te omzeilen' Formule 1

'Ferrari op zoek naar manier om 2021-restricties van de FIA te omzeilen'

Door Christian Moerman 16 juli 2020 | 17:34


Ferrari is als een vliegende speer op zoek naar een manier om haar krachtbron aan te passen, terwijl ze willen blijven voldoen aan de restricties van de FIA. Volgens The Race moet Ferrari aanpassingen maken om het gat met de top van het veld te dichten, maar moeten ze dit doen terwijl de meerderheid van de motoronderdelen 'bevroren' zijn.

Ferrari moet in no time een krachtbron zien te ontwikkelen voor het 2021-seizoen waarmee ze voldoen aan de reglementen rondom de brandstoftoevoer, het elektrische systeem en de olieverbranding van de Formule 1-motoren. Op deze gebieden schiet de huidige motor tekort. Ferrari moet dus op zoek naar alternatieven.

De GPS-data van de sessies op de Red Bull Ring suggereert dat Ferrari in Q3 het minste vermogen had van alle krachtbronleveranciers en zelfs vijftig PK mist ten opzichte van Mercedes. Tijdens de race was dit verschil kleiner, maar nog steeds merkbaar.

Brandstofgebruik in de kwalificaties

De teams maken gebruik van een dunner brandstofmengsel gedurende de kwalificatie. Hoewel dit brandstofmengsel tijdelijk tot verhoogde prestaties leidt, produceert het ook meer hitte. Ferrari's vorige specificatie van de krachtbron stond toe dat er dusdanig veel brandstof door de motor vloeide, dat deze hitte geabsorbeerd kon worden.

Hierdoor had de koeling van de motor het dus minder zwaar, waardoor er op aerodynamisch gebied weer gewonnen kon worden op de koelingssystemen. Met de nieuwe reglementen van de FIA is Ferrari dit voordeel kwijt. In Silverstone wil Ferrari de eerste aanpassingen doorvoeren om dit koelingsprobleem op te lossen.

Ferrari moet aan de bak

Daar zal de Italiaanse renstal volgens het Britse medium met een aangepast koelingssysteem aankomen wat efficiënter te werk gaat, zodat het de huidige karakteristieken van de motor beter aankan. Toch blijft Ferrari zwaar getroffen door het bevriezen van veel onderdelen van de motor.

Er is alleen nog ruimte om strikt noodzakelijke aanpassingen door te voeren die te maken hebben met de betrouwbaarheid van de auto. In 2021 kan Ferrari pas een grote update doorvoeren om het vermogen van de motor terug op niveau te krijgen, hier richt het team uit Maranello zich nu al op. (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws