McLaren over pitstop-pech Sainz: 'We zijn punten misgelopen' Formule 1

McLaren over pitstop-pech Sainz: 'We zijn punten misgelopen'

Door Luuc ten Velde 20 juli 2020 | 13:55


Dat McLaren vooruitgang heeft geboekt ten opzichte van het vorige F1-seizoen is duidelijk. Toch moet er nog progressie geboekt worden als het gaat om de pitstops. Teambaas Andreas Seidl maakt dit duidelijk via Formel1. Bij Carlos Sainz was de pitstop van de Britse renstal namelijk verre van perfect.

In de turbulente openingsfase van de race wisselde McLaren naar de droogweerbanden. Nadat de weg begon te drogen, gingen vele wagens de pitstraat in voor een bandenwissel. McLaren besloot, net zoals vele andere teams, om een stop te maken. Seidl: 'We kwamen binnen met veel wagens en hadden een goede stop. Helaas kwamen vijf of zes wagens achter elkaar na ons binnen. Daardoor konden we Carlos niet weg laten rijden.'

Doordat Sainz moest wachten tot de baan vrij was, verloor hij meer dan vier seconden ten opzichte van zijn directe competitie. Als de McLaren-coureur gelijk was weggereden, had hem dat mogelijk een tijdstraf op kunnen leveren. Seidl is dan ook geïrriteerd over de situatie. 'We hadden het tempo om het op te nemen tegen Ferrari, Renault en minstens één Racing Point-wagen. We zijn punten misgelopen', stelt de teambaas van McLaren.

Tempo van Vettel lag in het verschiet

Volgens Seidl had McLaren het tempo van Sebastian Vettel aan kunnen houden als de pitstop niet met pech werd afgesloten. Vettel werd op zondagmiddag vijfde, terwijl Sainz na een tijdstraf van Kevin Magnussen met de negende positie wegliep. Het verschil tussen Vettel en Sainz lag op zeventien seconden.

Ondanks de pech voor Sainz tijdens de pitstop, is het wel duidelijk dat er werk aan de winkel is voor McLaren. Het team heeft nog geen plekje weten te veroveren in de top tien snelste pitstops dit seizoen. Seidl: 'Ten opzicht van vorig jaar hebben we al vooruitgang geboekt. We zijn alleen nog niet consequent in het maken van snelle pitstops.' (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws