McLaren bevestigt nieuwe onderdelen voor Grand Prix van Groot-Brittannië Formule 1

McLaren bevestigt nieuwe onderdelen voor Grand Prix van Groot-Brittannië

Door Christian Moerman 22 juli 2020 | 16:29


McLaren zal met vernieuwde onderdelen aan de start verschijnen van de Grand Prix van Groot-Brittannië. Teambaas Andreas Seidl wil na een teleurstellende race in Hongarije de positieve trend van de start van het seizoen doortrekken. 

Na een uitstekende seizoensopener, met Lando Norris op P3 en Carlos Sainz op P5, wist McLaren ook in de tweede race een aardig resultaat neer te zetten. Norris pakte tijdens de Grand Prix van Stiermarken P5, waarna het team uit Woking tweede in het klassement stond.

In Hongarije ging het ze moeizamer af. Sainz wist na promotie een negende plek te bezetten. Het leverde het team een magere twee punten op. Norris wist geen punten te behalen gedurende de derde race. Vanaf Silverstone wil Seidl weer sterk voor de dag komen.

Upgrades voor McLaren

McLaren zal experimenteren voorafgaand aan de race in Groot-Brittannië. 'We moeten weten dat de upgrades werken. Dat circuit heeft andere eigenschappen dan de circuits waar we tot nu toe op gereden hebben.'

'De vernieuwde onderdelen zijn voornamelijk gericht op het verbeteren van de aerodynamica', vervolgt de Duitser via Auto, Motor und Sport. McLaren wil de aanval op Ferrari en Racing Point weer openen.

McLaren en Renault zetten stappen

Vorig jaar begaf de McLaren-bolide het met regelmaat. Dit seizoen lijken de betrouwbaarheidsproblemen verleden tijd: 'De betrouwbaarheid is nagenoeg perfect. We hebben alle kwalificatiesessies en races met beide auto's uitgereden. Dit bevestigt dat we gedurende de winter goed werk verricht hebben.'

'Dit is ook te danken aan onze krachtbronleverancier, Renault', besluit Seidl. Hoewel McLaren vanaf 2021 gebruik zal maken van Mercedes-kracht, zijn ze momenteel zeer te spreken over het geleverde werk van de Franse motorfabrikant. (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws