Mercedes overweegt doorontwikkelen DAS-systeem ondanks 2021-ban Formule 1

Mercedes overweegt doorontwikkelen DAS-systeem ondanks 2021-ban

Door Christian Moerman 23 juli 2020 | 12:58


James Allison heeft door laten schemeren dat Mercedes het DAS-systeem door kan ontwikkelen. Ondanks dat vanaf 2021 het systeem niet meer gebruikt mag worden in Formule 1-bolides, poogt de Duitse renstal dit jaar het onderste uit de kan te halen.

Allison, die technisch directeur is bij het team uit Brixworth, geeft via Motorsport.com aan dat ze zelfs bij Mercedes nog moeten wennen aan de nieuwe technologie: 'Het is nog steeds een heel nieuw systeem voor ons.'

We hebben het systeem regelmatig gebruikt zien worden door de coureurs. Vooralsnog lijkt het erop dat het grootste voordeel van het DAS-systeem in het snel opwarmen van de banden zit.

Allison hint op ontwikkeling Mercedes' DAS-systeem

Mercedes kijkt naar de toekomst maar wil ook in 2020 nog het verschil maken. Daarom hebben ze besloten om een doorontwikkeling van het systeem na te volgen. 'Hoe we het systeem dit seizoen nog verder gaan ontwikkelen, dat ligt nog open.'

De mededeling komt als een verrassing. De voornaamste hiervoor is dat vanaf 2021 het controversiële stuursysteem afgeschaft wordt. Alle progressie die het team boekt, zal dus enkel nuttig zijn voor het huidige seizoen. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws