Volle 2021-kalender dreigt: 'Zandvoort is één van die circuits' Formule 1

Volle 2021-kalender dreigt: 'Zandvoort is één van die circuits'

Door Joris Verwijst 25 juli 2020 | 09:18


De 2021-kalender van de Formule 1 kan wel eens voller raken dan ooit. Dat heeft te maken met het feit dat er een fors aantal circuits is dat al een contract voor dat jaar heeft én dat er mogelijk extra circuits aan de kalender worden toegevoegd. Dat schrijft Motorsport.com zaterdag. 

De Formule 1 bezoekt dit jaar met Imola, Mugello, de Nürburgring en het Autódromo Internacional do Algarve meerdere circuits die niet op de oorspronkelijke planning voor dit jaar stonden. Vanwege de coronacrisis moet de FOM op zoek naar opties om de kalender gevuld te krijgen en bovenstaande circuits 'helpen' de FOM daarbij. De verwachting is echter dat de circuits eind 2020 bij de FOM aankloppen met de mededeling dat ze ook graag op de 2021-kalender komen, omdat ze de FOM eerder hebben geholpen. 

'Daar komt bij dat er al getekende contracten liggen met circuits die dit jaar niet op de vernieuwde planning staan. Zandvoort is één van die circuits, maar ook alle GP's op de Amerikaanse continenten. Die zijn volgend jaar 'gewoon' weer aan de beurt, waardoor het met alle 'nieuwkomers' dringen wordt voor de beschikbare plekjes. Desondanks valt het niet uit te sluiten dat enkele van de toegevoegde circuits ook in 2021 van de partij zijn', schrijft het medium verder. 

Dat maakt het experiment in Imola ook interessant. Er wordt daar twee dagen gereden, in plaats van drie. Daarmee wordt de druk op het personeel minder en zou het theoretisch gezien mogelijk kunnen zijn om de 2021-kalender uit te breiden. Vanuit de teams klonk recent de boodschap dat, onder de huidige omstandigheden, een uitbreiding naar 25 races per jaar geen optie is. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws