Overzicht tijden Grand Prix van Groot-Brittannië 2020 Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Groot-Brittannië 2020

Door Gino Haverkamp 01 augustus 2020 | 11:28


Het Formule 1 seizoen gaat weer beginnen. Op zondag 2 augustus staat de vierde race van het door elkaar gehusselde Formule 1-seizoen op de planning. De locatie van dienst is Silverstone, gastheer van de Grand Prix van Groot-Brittannië.

De jacht op het wereldkampioenschap coureurs en de constructeurstitel wordt weer hervat. Mercedes heeft de beste papieren met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas die het kampioenschap leiden. Hamilton heeft 63 punten na drie races, Bottas heeft er 58. Nummer drie Max Verstappen moet het doen met 33 punten.

Grand Prix van Groot-Brittannië 2019

De Britse Grand Prix viel in 2019 voor de zesde keer ten prooi aan Lewis Hamilton, die dankzij een safety car voor polesitter Bottas terechtkwam en zijn leidende positie niet meer weggaf.

De smaakmakers van die dag zaten echter niet in een Mercedes, maar in een Ferrari en Red Bull. Charles Leclerc en Max Verstappen waren een week eerder in Oostenrijk al de hoofdrolspelers en kregen ook op Silverstone alle ogen op hun gericht. De twee jongelingen duelleerden voor een groot gedeelte van de race met elkaar, schroomden niet om het tot vriendelijke contactmomenten te brengen en gaven de fans waar voor hun geld.

De Nederlander vocht niet alleen met Leclerc, maar ook met zijn teamgenoot Sebastian Vettel. Dat duel eindigde echter in tranen nadat de Duitser zich voor bocht zestien verremde en zijn Ferrari in de achterkant van Verstappen boorde. Beide coureurs vlogen van de baan, konden wel doorgaan, maar zagen een goed resultaat in rook opgaan. Verstappen finishte nog als vijfde, terwijl Vettel buiten de punten eindigde. Leclerc profiteerde en mocht zodoende als nummer drie naar het podium.

De 2020-editie van de Grand Prix van Groot-Brittannië begint op een voor Nederlanders bekend tijdstip: 15.10 uur. Ook de starttijden van de andere sessies beginnen op de reguliere tijdstippen.

Overzicht tijden GP Groot-Brittannië 2020

Vrijdag 31 juli

Eerste vrije training
12:00-13:30 uur Nederlandse tijd

Tweede vrije training
16:00-17:30 uur Nederlandse tijd

Zaterdag 1 augustus

Derde vrije training
12:00-13:00 uur Nederlandse tijd

Kwalificatie
15:00-16:00 uur Nederlandse tijd

Zondag 2 augustus

Race
15:10 uur Nederlandse tijd

(Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Denk jij dat Max Verstappen de snelste is tijdens de Grand Prix van Groot Brittannië? Zet dan in en krijg 9,00 keer je inzet terug!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws