Update | Honda na vergadering met Red Bull: 'Plan voor de toekomst gemaakt' Formule 1

Update | Honda na vergadering met Red Bull: 'Plan voor de toekomst gemaakt'

Door Rick Pasker 31 juli 2020 | 16:34


De topmannen van Honda en Red Bull komen deze week bij elkaar in Milton Keynes om de achterstand op Mercedes te bespreken. De Duitse renstal is bijna niet meer te verslaan en daar moeten ze zich bewust van gaan worden, zo verklaart Honda-topman Masashi Yamamoto.

Het is de eerste keer dat een dergelijke vergadering wordt ingelast in 2020. 'Ik wil graag hard discussiëren over de prestaties van de RB16 en de evolutie van de Honda-krachtbron. We moeten het gaan hebben over hoe verder in de toekomst', verklaart Yamamoto aan het Japanse Auto Sport.

Bij zo'n vergadering zijn een aantal grote namen aanwezig. Naast Yamamoto zal ook Honda F1-baas Toyoharu Tanabe afreizen naar de Red Bull-fabriek. Hier zullen zij samenkomen met onder andere Christian Horner, Helmut Marko en Adrian Newey

Vergadering moest voor Britse Grand Prix

Na de enigszins tegenvallende resultaten moest de vergadering dan ook zo snel mogelijk plaatsvinden, nog voor de races op het Britse Silverstone. 'Daarom reizen we snel af naar de fabriek in Milton Keynes. De vergadering moet op 29 of 30 juli plaatsvinden', verklaart Yamamoto. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Update I 16:35u (31/07) | Na test van Pérez ook personeel Racing Point in isolatie

Toyoharu Tanabe is in de afgelopen week in gesprek gegaan met Red Bull Racing en AlphaTauri over de toekomstplannen. De topman van Honda heeft daarbij gesproken over hoe de teams en het Japanse bedrijf de samenwerking nog beter kunnen maken en zo de strijd aan te gaan met de concurrentie.

'Het kwam goed uit om na de eerste drie races om de tafel te zitten', begint Tanabe op de persconferentie. 'We hebben met beide teams gesproken en informatie met ze gedeeld. Daarnaast hebben we gezamenlijk een plan voor de toekomst opgesteld. Dat is niet alleen voor Silverstone, maar ook voor de rest van het seizoen', aldus de Japanner.

'We zijn hard aan het werk om een inhaalslag te maken'

Er zijn verschillende onderwerpen ter sprake gekomen. 'We hebben onder meer gesproken over hoe we de motor de rest van dit jaar willen gebruiken, maar ook hoe we met slijtage, gebruik en performance omgaan tijdens de race en erna. We zijn hard aan het werk in Japan en Milton Keynes om een inhaalslag te kunnen maken', sluit Tanabe af.

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

wg
31 Jul 2020 om 17:45

De kop:
Update I 16:35u (31/07) | Na test van Pérez ook personeel Racing Point in isolatie

Past hier niet echt; het gaat over de Honda-RB meeting tenslotte.

Mvg, Wim

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws