Update | Szafnauer ontkent clausule in contract Perez na geruchten Vettel-deal Formule 1

Update | Szafnauer ontkent clausule in contract Perez na geruchten Vettel-deal

Door Rick Pasker 31 juli 2020 | 15:06


Sebastian Vettel hoeft alleen maar 'ja' te zeggen en hij is volgend jaar één van de coureurs van Aston Martin, zo meldt Auto Bild. De datum van 31 juli, dat is aankomende vrijdag, zou daarbij van groot belang kunnen spelen.

Volgens het Duitse medium zou eigenaar Lawrence Stroll Vettel een contract hebben aangeboden voor 2021. Het zou gaan om het stoeltje naast zijn zoon Lance Stroll, die al voor het team, dat nu nog Racing Point heet, rijdt. Het enige wat Vettel zou moeten doen is akkoord gaan met het aanbod. Dan is hij volgend jaar coureur van Aston Martin.

Veel zou afhangen van wat Racing Point, volgend jaar dus Aston Martin, gaat doen op 31 juli. Voor die tijd kan het team namelijk nog het tot 2022 doorlopende contract van Sergio Perez ontbinden, waardoor de weg vrij zou zijn voor Vettel om zich voor 2021 bij de renstal te voegen.

'Vettel hoopt op Red Bull'

Volgens Auto Bild is de wens van Vettel om terug te keren naar Red Bull Racing echter groter dan zijn wil om te tekenen bij Aston Martin. Geruchten over een eventuele comeback van de Duitser laaiden de afgelopen flink op. Zo zou Helmut Marko de opdracht hebben gekregen Vettel terug te halen naar Oostenrijk. (Foto: Ferrari F1 Media)

Update I 15:00u (31/07) | Szafnauer ontkent clausule in contract Perez na geruchten Vettel-deal

De geruchtenstroom rondom een transfer van Sebastian Vettel naar Aston Martin blijft aanhouden. De Duitser wordt gelinkt aan het huidige Racing Point en zou volgens eerdere berichtgeving de stap al kunnen maken. Daarbij zou een clausule in het contract van Sergio Perez een grote rol spelen. Otmar Szafnauer ontkent deze clausule.

Onlangs werd aangegeven dat Racing Point een optie had om het contract van Perez op 31 juli te beëindigen om zo plaats te kunnen maken voor Vettel in 2021. De teambaas van de Britse renstal maakt echter duidelijk dat deze clausule er niet is. Dat staat haaks op eerdere berichtgeving van het Duitse Auto Bild.

Mogelijkheden voor Vettel

Dit betekent echter niet per se dat Perez het komende jaar daadwerkelijk voor Racing Point blijft rijden. Het is namelijk ook zonder die clausule mogelijk om een geldig contract op te zeggen, maar dit moet dan wel in onderling overleg gaan. Perez zou dan ruimte willen maken voor de komst van Vettel. Het is nog maar de vraag of de Mexicaan dat ziet zitten.

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Sarcastico
29 Jul 2020 om 21:20

Zou ik niet doen...dat team kan je niet echt serieus noemen. Niet als ze Stroll een stoeltje geven en Pérez niet.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws