Update VII | Szafnauer bevestigt: Hülkenberg rijdt wellicht ook volgende week voor Racing Point Formule 1

Update VII | Szafnauer bevestigt: Hülkenberg rijdt wellicht ook volgende week voor Racing Point

Door Gino Haverkamp 31 juli 2020 | 14:45


Sergio Pérez moet op het Britse Silverstone in isolatie. De routinematige coronatest gaf onregelmatige waarden aan, waardoor de coureur nu een tweede test ondergaat om te kijken of hij besmet is.

De coureur is weggehaald van zijn team en het circuit, en wacht in isolatie de tweede coronatest af. Een positieve test op COVID-19 zal een flinke klap zijn voor het team: nog niet eerder werd een coureur in de koningsklasse van de autosport besmet met het virus.

Later op de donderdag wordt uitslag verwacht. Eerder in het seizoen werden al twee positieve besmettingen gemeld binnen de Formule 1, maar op het circuit zelf bleven besmettingen uit.

Vandoorne of Gutiérrez als invallers

Mocht de Racing Point-coureur niet kunnen racen door een besmetting, dan kan of Stoffel Vandoorne of Esteban Gutiérrez invallen. Beide coureurs staan op de lijst als reservecoureur bij Mercedes, maar worden indien nodig als reserve uitgeleend aan de 'roze Mercedessen.'

De kans dat Vandoorne in actie tijdens de Britse Grand Prix lijkt klein: ook al is de Belg reservecoureur, hij is dit weekend niet aanwezig op het Silverstone-circuit. Zodoende valt Gutiérrez in als Pérez niet kan racen. (Foto: Racing Point F1)

Update I 18:00u (30/07) | Na test van Pérez ook personeel Racing Point in isolatie

Verschillende personeelsleden van Racing Point zijn in isolatie geplaatst, nadat er twijfel was over de coronatest van Sergio Pérez. Ook deze personeelsleden moeten zich net als Perez opnieuw laten testen.

Er heerst nog onduidelijkheid over de test van Perez, maar er worden blijkbaar geen halve maatregelen genomen. Medewerkers die in contact stonden met Pérez, zijn namelijk ook uit voorzorg in isolatie geplaatst. 

Update II 21:30u (30/07) | Pérez test positief, Guttiérez neemt stoeltje over

Het hoge woord is eruit. Sergio Pérez heeft positief getest op het coronavirus. Dat betekent dat de Mexicaanse coureur niet zal kunnen meedoen aan de komende Grand Prix. Het is nog maar de vraag wie zijn stoeltje overneemt.

Eerder vanmiddag werd duidelijk dat de test van de Mexicaanse coureur mogelijk kon uitwijzen dat hij besmet was met het coronavirus. Hij moest in isolatie en daarnaast een tweede test afnemen. Die is dus positief. Het is daarnaast ook de vraag hoe lang hij niet mee zal kunnen doen. De kans bestaat dat Esteban Guttierez dit weekend zijn stoeltje overneemt, maar ook Stoffel Vandoorne wordt genoemd. 

Update III 8:15u (31/07) | 'Hülkenberg lijkt kandidaat om positief geteste Perez te vervangen'

Nico Hülkenberg lijkt de geschikte kandidaat om Sergio Perez te vervangen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië, dat weet GPUpdate.nl te melden. Daarmee lijkt Racing Point te kiezen voor een ervaren coureur in plaats van de eigen opleidingscoureurs.

Zeker dat Hülkenberg het wordt is het niet. Esteban Guttierez en Stoffel Vandoorne worden ook genoemd als mogelijke opvolgers van de zieke Perez. De Mexicaanse coureur is besmet met het coronavirus en moet de eerste race van een double header op Silverstone missen.

Update IV 9:25u (31/07) | RTL: 'Hülkenberg op Silverstone, wacht coronatest voor vervanging Perez'

De kans dat Nico Hülkenberg plaatsneemt in de Racing Point van Sergio Perez lijkt steeds groter en groter te worden. Het Duitse RTL weet te melden dat de oud-Formule 1-coureur zijn coronatest moet afwachten. Als deze negatief is, dan neemt de Duitser plaats in de roze bolide. Ook is hij al gespot in de paddock op Silverstone.

'Hülkenberg zou Perez voor twee races kunnen vervangen', aldus het medium. 'Zeker is dat de Mexicaan het tweede Silverstone-weekend van 7 tot 9 augustus zal missen.' Daarmee maakt Hülkenberg zijn comeback in de Formule 1 nadat hij dit jaar nog aan de kant werd gezet door Renault.

Update V 11:55u (31/07) | Hülkenberg keert terug in de Formule 1 en vervangt positief geteste Perez

Nico Hülkenberg keert terug in de Formule 1 als tijdelijke vervanger van Sergio Perez. De Mexicaan is positief getest op het coronavirus en dus ligt de weg open voor de oud-Formule 1-coureur om dit weekend weer eens kilometers te maken voor de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Er werd al gemeld door het Duitse RTL dat The Hulk in de Racing Point zou stappen. Alleen de uitslag van zijn coronatest kon Hülkenberg nog in de weg staan. Nu deze negatief is gebleken mag de coureur die vorig jaar nog voor Renault reed weer plaatsnemen in een Formule 1-bolide.

Update VI 12:05u (31/07) | Hülkenberg keert terug in de Formule 1 en vervangt positief geteste Perez

Nico Hülkenberg had niet zien aankomen dat hij voor de Grand Prix van Groot-Brittannië in een Formule 1-auto zou zitten. De Duitser neemt de plek van Sergio Perez over, die momenteel in zelfisolatie zit nadat de Mexicaan positief is getest op het coronavirus.

'Ik was op weg naar de Nürburgring voor een ander raceproject toen het telefoontje van Otmar Szafnauer kwam', begint Hülkenberg. 'Dat was minder dan 24 uur geleden, dus het voelt nu een beetje surrealistisch voor mij, maar ik hou van een goede uitdaging en dit is er zeker één.'

'Duidelijk een moeilijke situatie voor Racing Point'

De keuze voor Hülkenberg was dan ook snel gemaakt. 'Het is duidelijk een moeilijke situatie voor Racing Point en Checo. Hij is een maatje van mij, een oude teamgenoot en ik wens hem een spoedig herstel. Ik stap in en probeer mijn best te doen voor het team!', sluit Hülkenberg af.

Update VII 14.45u (31/07) | Szafnauer bevestigt: Hülkenberg rijdt wellicht ook volgende week voor Racing Point

Nico Hülkenberg rijdt wellicht ook volgend weekend voor Racing Point. Dat bevestigt teambaas Otmar Szafnauer na afloop van de eerste vrijdagtraining. 

Omdat Sergio Perez positief is getest op het coronavirus moet hij in quarantaine. In Groot-Brittannië moeten positief geteste mensen verplicht tien dagen in zelfisolatie en zodoende mist Perez ook de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan, die wordt verreden op Silverstone. Szafnauer bevestigt dat Hülkenberg hem dan ook vervangt.

Het is echter onzeker of Perez ook daadwerkelijk tien dagen in quarantaine moet. Het aantal van zeven dagen wordt ook genoemd en dat zou betekenen dat de Mexicaan volgend weekend dan wel weer kan plaatsnemen in de RP20, mits hij negatief test op corona.

Dat betekent dus ook dat vaste reservecoureur Esteban Gutiérrez wederom niet invalt voor Perez. Volgens Szafnauer heeft Racing Point voor Hülkenberg gekozen omdat de Duitser, in vergelijking met Gutiérrez, beter bekend is met het team en meer recente ervaring heeft in de Formule 1. Gutiérrez laatste race was de Grand Prix van Abu Dhabi 2016. Hülkenberg reed voor het laatst in december 2019 een Formule 1-wedstrijd.

 

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

presic
31 Jul 2020 om 09:25

Error-report: Update III 8:15u (31/06) should read: Update III 8:15u (31/07)

On topic: I hope that Nico gets this chance. No better chap to get this chance with a possibility to drive to that elusive podium, then Nico!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws