F1 in het kort | Hulkenberg miste GP Groot-Brittannië vanwege één fout boutje Formule 1

F1 in het kort | Hulkenberg miste GP Groot-Brittannië vanwege één fout boutje

Door Joris Verwijst 03 augustus 2020 | 19:04


In de rubriek 'F1 in het kort' houdt F1Maximaal u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Hulkenberg miste GP Groot-Brittannië vanwege één fout boutje

Het was een weekend van pieken en dalen voor Nico Hulkenberg. De Duitse coureur, die op donderdag te horen kreeg dat hij bij de Grand Prix van Groot-Brittannië mocht invallen voor Sergio Perez, kon uiteindelijk de race niet starten om een wel heel onbenullige reden: een bout van de behuizing was vast komen te zitten in de koppeling, waardoor de motor niet wilde starten, zo liet teambaas Otmar Szafnauer weten aan RaceFans.

Grosjean accepteert waarschuwing maar wijst naar Verstappen

Romain Grosjean heeft de waarschuwing die hij van de FIA kreeg voor het bewegen tijdens het aanremmen, geaccepteerd. De Fransman kreeg die tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië, omdat hij zijn pitstop lang uitstelde. Grosjean geeft toe dat hij laat was het met remmen, maar verwijt Max Verstappen ook dat hij in het verleden dezelfde actie uithaalde. 

Vier demonstranten opgepakt bij Britse Grand Prix

Er zijn vier demonstranten opgepakt tijdens de Grand Prix van Groot Brittanië. Ze waren aangesloten bij de Extinction Rebellion, een milieu-activistische groep. Tijdens de race werden de milieu-activisten opgepakt door de politie, nadat zij een spandoek hadden opgehangen. De demonstranten zouden zich 's nachts hebben verstopt op het circuit, om vervolgens tijdens de race te protesteren. 

Formule 1 last officieel moment tegen racisme in

De Formule 1 heeft een officeel moment ingelast waarin de sport stelling neemt tegen racisme, zo meldt wedstrijdleider Michael Masi. Aan de hand van een soort draaiboek wordt er een officiële procedure in werking gesteld voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Dit om onduidelijkheden, zoals die er waren eerder in het seizoen, te voorkomen. Toen misten sommige coureurs het protestmoment of was er veel onduidelijkheden over de vorm ervan. Tijdens de officiële procedure wordt er een 'end racism'-vlag getoond en wordt er een mededeling waarin de sport afstand neemt van racisme de wereld ingeslingerd. 

Russell krijgt zware straf: Vijf plekken en drie strafpunten

George Russell krijgt een zware straf te verwerken na het negeren van dubbele gele vlaggen tijdens Q1. De Williams-coureur kwalificeerde zich aanvankelijk als vijftiende, maar moet nu vijf plaatsen inleveren. Daardoor start Russell vanaf de laatste positie achter zijn teamgenoot Nicholas Latifi. Ook krijgt de Brit drie strafpunten op zijn naam.

Leclerc, Stroll en Ocon niet bestraft voor incidenten tijdens kwalificatie

Charles Leclerc en Ferrari worden niet bestraft vanwege een vermeende unsafe release tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Monegask kwam de pitbox uit, waarna de in pitlane rijdende Lance Stroll in zijn remmen moest knijpen. De stewards beoordeelden het incident niet als onveilig.

Ook Esteban Ocon en Lance Stroll krijgen geen straf voor incidenten gedurende de kwalificatie. Ocon zou Kimi Räikkonen hebben gehinderd, maar de stewards vonden van niet. Stroll zou een unsafe release op zijn geweten hebben, maar ook dat is niet het geval volgens de wedstrijdleiding

Nieuwe ERS voor Albon na problemen in VT3

De monteurs van Alexander Albon hebben een nieuwe ERS in de auto gemonteerd tijdens de derde vrije training. Bij het opstarten van de bolide bleek dat er iets niet goed was, al snel werd het lint voor elektronische lading om de auto heen gespannen. Inmiddels heeft de FIA bekendgemaakt dat Red Bull inderdaad een nieuwe energie-opslag in de auto heeft gezet.

Giovinazzi krijgt waarschuwing van de stewards

Antonio Giovinazzi krijgt geen straf voor vermeend onveilig rijgedrag tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Italiaan komt weg met een waarschuwing, nadat hij een potentieel gevaarlijke situatie gecreëerd zou hebben na een spin in de training. De Alfa Romeo-coureur reed met een beschadigde band op het circuit en veroorzaakte daarmee erg veel rommel op de baan. De stewards lijken dat hem echter niet heel erg kwalijk te nemen.

Hamilton in gevarenzone na verwisselen MGU-K op Silverstone

Lewis Hamilton moet vanaf nu op gaan passen voor een gridstraf. De Brit heeft op Silverstone voor de tweede keer zijn MGU-K verwisseld. 'Coureurs mogen er maar twee krijgen in een jaar tijd voordat ze straffen krijgen', meldt Chris Medland op Twitter. Daarmee is een waarschuwing afgegeven aan het adres van Mercedes.

Denk jij dat Max Verstappen de snelste is tijdens de Grand Prix van Groot Brittannië? Zet dan in en krijg 9,00 keer je inzet terug!

Szafnauer blij met komst Hülkenberg: 'Hij kent het team goed'

Otmar Szafnauer is blij dat Nico Hülkenberg het plekje van Sergio Perez kan opvullen. De teambaas van Racing Point reageert opgetogen: 'Het vinden van een vervanger voor de korte termijn voor Sergio is geen gemakkelijke opgave', aldus Szafnauer geciteerd door Motorsport-Total.com. 'Met Nico hebben we een fantastische vervanger die het team heel goed kent. Hij zal zeker een moeilijke taak krijgen, maar hij leert heel snel. Ik weet zeker dat hij gauw op snelheid zal komen.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws