Plooij over terugkeer Hülkenberg: 'Ze kiezen voor ervaring en punten' Formule 1

Plooij over terugkeer Hülkenberg: 'Ze kiezen voor ervaring en punten'

Door Merijn Kramer 01 augustus 2020 | 08:05


Ziggo Sport's pitreporter Jack Plooij is maar wat blij dat Nico Hülkenberg weer terugkeert in de Formule 1, zei het enkel voor de races in Silverstone. Volgens hem was Esteban Gutiérrez de makkelijkere en snellere keuze, maar het team van Racing Point kiest toch voor ervaring en punten. 

'Natuurlijk is dit sneu voor Sergio Perez, maar het is echt een feest dat Nico er weer even bij is', vertelt Plooij aan AD. De gunfactor is voor Plooij hoog, hij laat weten Hülkenberg en zijn manager goed te kennen. 'Racing Point kiest toch voor ervaring en punten, met Hülkenberg heb je natuurlijk een zeer ervaren kracht in huis.'

De Racing Points presteren dit seizoen bijzonder sterk. Steevast weten zij zichzelf met de 'roze Mercedes' in de top zes te werken. Soms kunnen ze zelfs strijden met Red Bull. Wat dat betreft liggen er dus kansen voor Hülkenberg, hij zou zomaar zijn eerste podium in de Formule 1 kunnen behalen.

'Maar dan zal je net zien dat een protest van Renault wél lukt en dat zijn podiumplek wordt afgenomen na afloop. De nep-Mercedes is in ieder geval verdomd goed. Misschien staat Hülkenberg niet meteen deze zondag op het podium, maar volgend weekend is er in ieder geval een herkansing. (Bron: Racing Point F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws