Red Bull op één tiende van Mercedes vandaan in race-pace Formule 1

Red Bull op één tiende van Mercedes vandaan in race-pace

Door Merijn Kramer 01 augustus 2020 | 08:19


Het was een goede vrijdag voor Max Verstappen en Alexander Albon. Verstappen begon sterk en wist in de eerste vrije training van het weekend de eerste positie te pakken. Wat betreft race-pace ziet het er ook goed uit voor Red Bull, de data wijst uit dat zij slecht één tiende van een seconde achter de Mercedessen liggen.

De data is weliswaar iets vertekend. Hamilton verzaakte namelijk om een race-simulatie te doen op de medium banden. Bottas reed daarentegen wel op de mediumband, Verstappen zat daar akelig dicht bij. Mercedes kijkt daarbij dan ook nadrukkelijk naar de Red Bulls volgens F1.com.

Verstappen en Albon hebben vervolgens ook maar weinig te vrezen van het middenveld. De Racing Points lijken dit weekend op ruim een seconde achterstand te zitten wat betreft de snelheid in de race. Toch is ook die data wat vertekend: Nico Hülkenberg kreeg namelijk de tijd om te wennen aan de bolide, hij reed daarom een ander programma dan Lance Stroll.

Red Bull lijkt de auto beter te begrijpen

Opvallend is ook dat de Red Bull er volgens de analisten er een stuk beter uit ziet op het circuit dan voorheen. Er lijken minder problemen te zijn wat betreft de balans. Het team lijkt dan ook meer performance te hebben gehaald uit de upgrades die zijn meegekomen naar Silverstone. (Bron: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws