Marko: 'Mercedes blijft dominant tot 2022' Formule 1

Marko: 'Mercedes blijft dominant tot 2022'

Door Merijn Kramer 01 augustus 2020 | 08:31


Helmut Marko heeft weinig hoop op het verslaan van Mercedes in dit seizoen en het volgende seizoen. De pace van het team van Mercedes blijkt de afgelopen races ongenaakbaar. En met het bevriezen van de reglementen volgend seizoen is de hoop om hen op korte termijn in te halen verdwenen.

'Het bevriezen van de regelementen zorgt ervoor dat het niet makkelijk gaat worden om Mercedes te verslaan', vertelt Marko aan PlanetF1.com. 'Adrian Newey doet zijn best om er achter te komen hoe we dichterbij kunnen komen, maar de Mercedes-motor is te sterk. Het team is daarom wat nerveus'. De uitlatingen van Marko zijn tekenend, het team verwacht de Mercedessen niet vóór 2022 te achterhalen.

Daarnaast is het circuit van Silverstone doorgaans geen favoriet voor het team van Max Verstappen. Toch biedt de dichtgegroeide kalender ook kansen. 'Op een zeker moment gaat ook Mercedes ongeluk krijgen. We geven dan ook niet op. Verstappen heeft doorgaans goede pace en de huidige kalender maakt het lastiger voor iedereen. Er zijn dus nog genoeg kansen.' (Bron: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws