Mercedes: 'We blijven problemen houden met warm weer' Formule 1

Mercedes: 'We blijven problemen houden met warm weer'

Door Merijn Kramer 01 augustus 2020 | 09:05


Nadat hoofd-ingenieur Andrew Shovlin gisteren aangaf dat zijn team zich niet teveel zorgen moet gaan maken over, zijn ze bij het team van Mercedes toch wel op de hoede van Red Bull. Op de lange stints lijken Alexander Albon en Max Verstappen namelijk dicht bij het team van Mercedes te zitten.

'Het lijkt erop dat andere teams zich beter aanpassen aan de hitte. Er is in principe niks mis met ons aerodynamisch pakket. Onze beide coureurs hebben echter door de hitte problemen met het oververhitten van de banden', vertelt Shovlin na de vrije trainingen.

Een oud probleem dat dus weer terugkeert voor het team van Mercedes. Al jaren heeft het team meer problemen met warm weer. Het maakt dat de auto een stuk moeilijker te besturen is. Vandaag is het echter weer een stuk koeler op het circuit van Silverstone. 

Vrees voor Red Bull

Hoewel er slecht bepaald kan worden hoe de teams ervoor staan, denkt Shovlin wel dat Mercedes niet de dominante pace heeft zoals zij in Hongarije hadden. 'Je weet natuurlijk nooit wat de rest doet op een vrijdag. Maar we vrezen voor Red Bull, zij zitten wel erg dicht bij op dit moment, met name bij de lange stints.' (Bron: Mercedes AMG F1) 

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws