Uitslag VT3 Silverstone | Wind een duidelijke factor, Verstappen P3 Formule 1

Uitslag VT3 Silverstone | Wind een duidelijke factor, Verstappen P3

Door Merijn Kramer 01 augustus 2020 | 13:11


De derde vrije training van de Grand Prix van Groot Brittannië zit erop. Het was geen spannende trainingsessie, hoewel de wind duidelijk een factor was bij de snelle rondes van verschillende coureurs. Max Verstappen eindigde uiteindelijk op drie tiende afstand van Valtteri Bottas op P3. 

Er was wel wat tumult rond de bolide van Alexander Albon. Hij heeft het gros van de training langs de kant gezeten, mede door een elektrisch probleem in de ERS van de Red Bull. Uiteindelijk kon hij nog wel een aantal rondes rijden, hij heeft een paar kwalificatie-rondjes kunnen rijden.

De Racing Points zaten er vandaag minder scherp bij, Stroll kon niet de tijden toppen. De bolides van Nico Hülkenberg en Lance Stroll wisten niet verder te komen dan een uiteindelijke P4 voor Stroll en wederom P9 voor Nico Hülkenberg, die duidelijk steeds meer op snelheid begint te komen. 

Tot slot zat ook McLaren er goed bij in de laatste training. Carlos Sainz en Lando Norris wisten zich al snel binnen de top-tien te werken en lieten die plaatsen uiteindelijk ook niet meer los. Sainz zou op P5 eindigen en Norris op P7.

Wind een duidelijke factor om in de gaten te houden

De wind was overigens ook sterk op het circuit van Silverstone. Een aantal coureurs had bij vlagen moeite met de wind, waaronder Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Beide coureurs hadden een flink moment bij het uitkomen van Becketts. 

F1 Live 12:00 | Derde vrije training van de Grand Prix van Groot Brittannië

Live

Laden ..
Klik hier om de laatste updates te ontvangen!

Einde liveblog

Met het einde van de derde vrije training, breien wij nu ook een eind aan de liveblog. Vanmiddag zijn we terug om jullie te voorzien van alle info tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Groot Brittannië.

Bedankt voor het volgen!

De sessie is klaar, Bottas eindigt eerste. P3 voor Verstappen

De derde vrije training komt daarmee tot een eind. Beide Red Bulls konden niet meer de Mercedessen acherhalen.

Bottas staat nog steeds bovenaan, Mercedes blijft binnen

De Mercedessen lijken niet meer naar buiten te gaan komen om nog een snelle ronde te rijden. Desondanks staan ze vandaag wel wederom op domineren. Verstappen staat nog steeds op 3 tienden achterstand.

Laatste rondjes worden gereden, 5 minuten te gaan

Het gros van de coureurs gaat inmiddels naar buiten voor de laatste snelle rondjes en kwalificatie-simulaties.

Albon rijdt snel rondje, maar neemt Copse te ruim

Albon leek even op een goed rondje te zitten, maar uiteindelijk verloor hij de auto vanuit de snelle Copse-bocht. Daar verloor hij ruim drie seconden. Inmiddels is hij gestart met een cool-down rondje.

Albon naar buiten, start kwalificatie-simulatie

De Red Bull van Alexander Albon is naar buiten gestuurd. Direct begint hij met een kwalificatie-simulatie.

De wind speelt parten in VT3

De wind lijkt flink aan te zwellen op het circuit van Silverstone, daardoor komen verschillende coureurs al in de problemen. Vettel en Hamilton braken hun rondjes af na een moment overstuur in Becketts.

McLaren duidelijk de beste in het middenveld

Lando Norris  en Carlos Sainz kunnen in hun handjes knijpen. Ze lijken wat betreft pace vrij dicht bij de Red Bulls en de Racing Points te zitten. Sainz zit op 3 tienden van de toptijd af die Hamilton gereden heeft.

Albon mag de auto in

De auto van Albon is inmiddels veilig verklaard om in te stappen. Hopen dat de Britse Thai nog een aantal rondes kan rijden voordat de sessie eindigt. 

Donkere wolken boven Silverstone

Op dit moment beginnen donkere wolken zich te vormen rond het circuit van Silverstone, mogelijk komt er regen bij de kwalificatie.

Nog 20 minuten te gaan

De tijd vliegt, maar veel coureurs ook. Op dit moment staat Albon nog steeds binnen. De andere coureurs hebben tot nu toe wel rondjes gereden. 

Verstappen rijdt zijn snelste rondje

Een spectaculair rondje voor Max Verstappen. De tractie zit vrij goed, uiteindelijk blijft hij op de derde plek staan. Hij reed een 1:26.5

Albon staat nog steeds binnen

De problemen met de ERS van Alexander Albon zijn nog niet opgelost.. Inmiddels zijn er nog maar 25 minuten over voor het team om de auto aan de praat te krijgen.

Hamilton rijdt weer het snelst

Hamilton rijdt een 1:26.332, daarmee komt hij bovenaan te staan. Hij is ruim 2 tienden sneller dan Bottas.

Hulkenberg gaat nóg sneller

De Duitser rijdt een bijzonder snel rondje en komt op gelijke hoogte met Verstappen. Ook hij is acht tienden trager dan de snelste tijd van Valtteri Bottas. 

Ook Verstappen gaat naar buiten

Verstappen start zijn out-lap na ongeveer een half uur binnen te hebben gestaan. Hij start direct met een snelle ronde. De auto ziet er goed gebalanceerd uit, weinig overstuur op te merken. Hij eindigt in 1:27.335.

Hulkenberg gooit een snel rondje

Nico Hülkenberg rijdt een overwegen snel rondje, toch pakt hij slechts de negende positie. Toch rijdt hij maar twee tienden langzamer dan collega Lance Stroll.

Ook Racing Point inmiddels naar buiten

De Racing Points van Lance Stroll en Nico Hülkenberg zijn inmiddels op het circuit. Beiden rijden inmiddels op de rode softs. 

Domper voor Albon

Na zijn crash van gisteren had Alexander ongetwijfeld gehoopt vandaag wat rondjes in te kunnen halen. Tot nog toe zijn de monteurs nog steeds aan het werk.

 

Hamilton klaagt over vibraties, zet snelste tijd neer

Lewis Hamilton heeft problemen met vibraties door de banden. Op de boord-radio klaagt hij bij zijn ingenieur over de problemen. Vervolgens zet hij wel de snelste titijd neer. 1:26.825.

Inmiddels meer bolides op het circuit

Inmiddels is het gros van het veld op het circuit te vinden. Enkel de auto's van Racing Point, Red Bull en Williams staan nog binnen.

Red Bull heeft nog steeds werk aan auto Albon

De auto van Albon wordt nauwlettend bekeken door de monteurs van Albon. Het blijkt dat er problemen zijn met de ERS. Na het opstarten van de auto werden er motorproblemen ontdekt, Albon moest direct uit de auto stappen.

Raikkonen start ook een snel rondje

Kimi Räikkönen rijdt inmiddels ook een overwegend snelle tijd. Hij komt binnen met een 1:29.161. Daarmee is hij vier tienden sneller dan Vettel.

Vettel zet eerste tijd neer

Vettel zet de eerste tijd neer. Hij reed een 1:29.562. Inmiddels heeft ook Kimi Räikkönen een instalatierondje gereden.

Eerste installatie-rondjes worden gereden

De rust keert weer terug op het circuit. Er zijn wat installatie-rondjes gedaan door Norris, Kvyat, Magnussen, Gasly en Grosjean. Inmiddels gaat ook Vettel het circuit op.

Norris trapt de sessie af!

Lando Norris en Romain Grosjean duiken als eersten het circuit op. Verstappen staat nog steeds binnen. 

Groen licht, de laatste training start!

De lichten gaan op groen, we starten met de laatste vrije training voordat we beginnen met de kwalificatie! Het is vandaag een stuk koeler dan gisteren. Het is 19 graden celcius op het circuit van Silverstone.

Welkom!

Welkom terug! We gaan vandaag weer kijken naar een vrije trainingssessie. Het wordt de derde sessie voorafgaand aan de Grand Prix van Groot Brittannië. Wij houden u continu op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen vanuit het Verenigd Koninkrijk!

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

johnnybgood
1 Aug 2020 om 16:18

of meer ;-((((

johnnybgood
1 Aug 2020 om 13:23

3 tiende achter het zilte ijskonijn,in kwali gaat lewis er nog ff overheen, gat nog altyd 5 tot 7 tienden....

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws