Wolff onder de indruk van Hamilton: 'Hij de meest herkenbare F1-coureur' Formule 1

Wolff onder de indruk van Hamilton: 'Hij de meest herkenbare F1-coureur'

Door Merijn Kramer 01 augustus 2020 | 09:42


Toto Wolff is nog altijd zwaar onder de indruk van Lewis Hamilton. Hoewel Hamilton nogal wat kritiek krijgt vanwege zijn standpunt in de racisme-discussie, wekt het bij Wolff alleen maar extra waardering op voor de Britse coureur.

In een lang interview met The Guardian vertelt Wolff over zijn relatie met Hamilton, die een stuk is verbetert sinds het seizoen van 2016. Toen pakte Nico Rosberg het wereldkampioenschap, een cruciaal moment. Hamilton wilde namelijk graag een goed gesprek erover met Wolff. 

'Vanaf dat moment heerst er tussen ons enkel ongezouten eerlijkheid en transparantie naar elkaar toe. Er is niks dat we van elkaar achterhouden, er zijn geen extra belangen waar wij niks vanaf weten', vertelt Wolff in het interview. 'Onze relatie is vanaf dat moment alleen maar gegroeid.'

Bewondering voor Hamilton

Wolff vindt het met name bijzonder dat Hamilton zo sterk achter zijn mening staat in de racisme discussie. 'Wanneer je een sterke mening hebt, en je hebt een publieke functie, zal je altijd polariseren. 'Hij krijgt dan ook veel kritiek te verduren, maar hij laat het niet tot zich komen', gaat Wolff verder. 

Ook denkt Wolff dat Hamilton nog lang te zien zal zijn in de Formule 1. 'Het aanpassingsvermogen van Hamilton is zo groot. Op deze manier kan hij hij nog lang uithouden, misschien zelfs als hij de 40 is gepasseerd. Ik zie hem dat wel doen', sluit Wolff af. (Bron: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws