Hülkenberg tevreden na terugkeer: 'Ik heb nog snelheid achter de hand' Formule 1

Hülkenberg tevreden na terugkeer: 'Ik heb nog snelheid achter de hand'

Door Merijn Kramer 01 augustus 2020 | 09:53


Gisteren keerde Nico Hülkenberg na een korte stop van drie races terug in de Formule 1, zei het als vervanger van Sergio Pérez. Laatstgenoemde testte dit weekend positief op het coronavirus, waardoor Hülkenberg werd ingevlogen om in de Racing Point te stappen. 

De eerste en tweede vrije training verliepen voor de Duitser overwegend vlekkeloos. Voor hem was het zaak om zo veel mogelijk te leren over de RP 20. De systemen zijn nieuw voor de Duitser, die vorig jaar nog in een Renault reed. 'Het kost gewoonweg wat tijd om alles te begrijpen', vertelt de coureur aan Formule 1.nl

Het team van Racing Point deed dan ook een ander programma met Hülkenberg. 'Uiteindelijk wil je weten hoe je met deze auto moet rijden en leer je de auto kennen.' De coureur eindigde in de tweede vrije training op de zevende positie, maar de Duitser denkt dat er nog wel meer in het vaatje zit.

Racing Point heeft een enorm potentieel

De Duitser lijkt hoopvol over de tweede dag vol vrije trainingen. 'Je ziet het enorme potentieel van deze auto. Hij is enorm snel. Ik heb de zachtste band nog niet volledig weten te benutten, dus ik denk dat ik wat extra's achter de hand heb als ik de softs beter gebruik. Dat is iets waar we de hele nacht aan gaan werken', sluit Hulkenberg af. (Bron: Racing Point F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws