Horner: 'Kritiek op Albon is ongegrond en oneerlijk' Formule 1

Horner: 'Kritiek op Albon is ongegrond en oneerlijk'

Door Merijn Kramer 01 augustus 2020 | 10:16


Christian Horner heeft fel gereageerd op de kritiek die Alexander Albon de afgelopen weken heeft gekregen. De coureur loopt ten opzichte van Max Verstappen nog steeds tegen de feiten aan en heeft duidelijk meer moeite met de Red Bull-bolide. Toch vindt Horner de kritiek ongegrond, omdat Albon nog maar kort bij het team zit.

Volgens Horner heeft Albon maar weinig tijd gehad om zich goed aan te kunnen passen, daarnaast heeft de RB16 ook genoeg kinderziektes. 'We weten dat de auto die we onze coureurs dit seizoen geven niet geoptimaliseerd is en dat de bolide wat karaktertrekken heeft die maken dat de auto lastig te besturen is', vertelt Horner in de persconferentie na de vrije trainingen. 

'Als je dan nog maar één jaar in de Formule 1 rijdt, is het gewoon erg moeilijk. Maar hij doet het wel, hij gaat goed met de druk om', gaat Horner verder over Albon. Hij kijkt dan ook nadrukkelijk naar de prestaties van de Britse Thai. 

Albon moet nog rijpen

De teambaas van Red Bull is daarnaast van mening dat de coureur nog genoeg tijd heeft. 'We doen er alles aan om hem te ondersteunen en het brengen van een nieuwe ingenieur voor hem onderschrijft dat alleen maar', sluit Horner af. (Bron: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws