Windsor over Verstappen: 'Hij heeft zo veel meer finesse dan Albon' Formule 1

Windsor over Verstappen: 'Hij heeft zo veel meer finesse dan Albon'

Door Merijn Kramer 01 augustus 2020 | 11:25


Peter Windsor trekt weer eens een vergelijking. Ditmaal vergelijkt hij de Red Bull-coureurs met elkaar. Daarbij is hij van mening dat Verstappen veel meer kwaliteit heeft dan Alexander Albon. Hij denkt dat het vooral in het voetenwerk zit. 

Gisteren klaagden beide Red Bull coureurs over onderstuur in de tragere bochten op het circuit van Silverstone. De wind speelde bij de crash van Albon volgens Windsor een grote rol. Hij denkt dan ook niet dat een nieuwe ingenieur voor de Britse Thai gaat werken: hij wijt het aan een puur kwaliteitsverschil tussen de beide coureurs. 

'Het verschil zit hem in hoeverre een coureur zich kan aanpassen aan wisselende omstandigheden. De crash van Albon was daarin een goed voorbeeld', vertelt Windsor. 'Zo goed als Albon is, ik denk niet dat hij net zo goed is als Verstappen wat betreft het manipuleren van de auto in het midden van de bocht.'

Voetenwerk cruciaal

Verstappen maakt met name het verschil doordat hij een ontzettend goed gevoel heeft met het gaspedaal. 'Ze hadden een shot van Verstappen waarbij hij bij Copse-corner kwam en het duidelijk te zien was dat zijn balans ongeëvenaard is. Hij rijdt daar als Fernando Alonso. Het is een stukje finesse dat Albon niet heeft.' (Bron: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws